Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται επικοινωνιακά τη Marfin

Βούτσης: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται επικοινωνιακά τη Marfin

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατηγορώντας την για επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της Marfin και προσχηματική αξιοποίηση των θυμάτων με στόχο την απονομιμοποίηση του αντιμνημονιακού κινήματος της προηγούμενης δεκαετίας.

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατηγορώντας την για επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της Marfin και προσχηματική αξιοποίηση των θυμάτων με στόχο την απονομιμοποίηση του αντιμνημονιακού κινήματος της προηγούμενης δεκαετίας.

Επικοινωνιακή φιέστα

Με αφορμή τη χτεσινή εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της Marfin ο κ. Βούτσης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σε ό,τι αφορά την επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης με πρόσχημα τα θύματα της Marfin είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης που υπάρχει σε αυτήν ότι η επικοινωνία επικυριαρχεί και επικάθεται της πολιτικής. Μόνο έτσι κινούνται. Κινούνται στα όρια της γραφικότητας πολύ επικίνδυνα. Είναι φανερό ότι θέλουν να κλείσουν τον κύκλο της δεκαετίας με απονομιμοποίηση του αντιμνημονιακού κινήματος και των πολιτικών συσχετισμών που προέκυψαν μέσα σε αυτήν την πολύχρονη κρίση».

Ωστόσο, ο κ. Βούτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» πρόσθεσε ότι:

«Επειδή κάποιοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι χειροκρότησα μέσα στη Βουλή την ώρα που αναγγέλθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Marfin θα ήθελα να τονίσω ότι και σήμερα αν ο νυν Πρωθυπουργός αναφερόταν στο ότι τιμάμε τη μνήμη τριών αθώων θυμάτων και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, εγώ όπως πιστεύω και άλλοι βουλευτές θα χειροκροτούσαμε. Είναι κάτι εντελώς ανεξάρτητο από την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση που έγινε».

Αυταρχισμός και καταστολή

Σε ότι αφορά τις πλατείες και τις συναθροίσει ο Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση φοβάται τις πλατείες και τους νέους» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επέμβαση των ΜΑΤ.

«Αυτό που συμβαίνει με την επέμβαση των ΜΑΤ είναι μια εντελώς λανθασμένη τακτική. Όταν πολλά σημεία όπου κανονικά συγκεντρώνονται οι νέοι παραμένουν κλειστά που θα πηγαίνουν; Αν δεν πηγαίνουν και στις πλατείες τι θα συμβεί; Θα παρατείνουν τον αυτοπεριορισμό τους οικειοθελώς και πέραν των κυβερνητικών επιταγών; Είναι ένα αδιέξοδο, μια ισχυρή αντίφαση, η οποία αν δεν επιλυθεί σύντομα, χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας λόγος θα υπάρξει αυταρχισμός, καταστολή».

Ιδεολογία της νεοδεξιάς τα άβατα

Ανέφερε ακόμη ότι: «Η ιδεολογία περί αβάτου των Εξαρχείων είναι μία οργανική ιδεολογία της νεοδεξιάς που θέλουν να την επεκτείνουν σε άβατα για το σύνολο των κοινωνικών χώρων. Γίνεται μία προσπάθεια από μία ορισμένη πλευρά να οδηγηθούμε σε μία ασυλία πολιτικής αγέλης με γενικευμένες απαγορεύσεις, μια καταστολή και περιστολή στο όνομα της ευθύνης και της πραγματικής κατάστασης της επιδημίας μαζί με μια σιωπή στα μίντια».

Η λήθη δίνει έδαφος στην ιστορική αναθεώρηση

Αναφορικά με την επέτειο της λήξης του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι: «Η λήθη δίνει το έδαφος για την ιστορική αναθεώρηση. Μέσω αυτής οικοδομείται ο πολιτικός διμέτωπος της δεξιάς που αποσκοπεί στην ανοχή ή και την επανανομιμοποίηση του φασισμού. Στην Ευρώπη σήμερα βλαστάνουν ρατσιστικά, ξενοφοβικά και εν τέλει νεοναζιστικά και φιλοφασιστικά μορφώματα. Είναι μια διαδικασία άκρως ιδεολογική, πολιτική, ιστορική και αποτελεί παρών μέτωπο. […] Ζούμε μια εποχή στην οποία είναι πάρα πολύ επίκαιρος ο αγώνας εναντίον των φασιστικών φαινομένων σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024