Πλήγμα στους γάμους προκάλεσε η πανδημία του κοροναϊού, καθώς πολλά ζευγάρια από Ελλάδα και εξωτερικό επέλεγαν να παντρευτούν σε ρομαντικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη.

Δεν λείπουν ωστόσο και εκείνοι που μεταφέρουν τις γαμήλιες τελετές για τον Σεπτέμβριο, ενώ άλλοι αναβάλουν τον γάμο για το 2021.

Σπίτια που μοιάζουν να «κρέμονται» στην άκρη των επιβλητικών βράχων, το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα.

Εκατομμύρια ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη καταφθάνουν κάθε χρόνο στη Σαντορίνη για να απολαύσουν τη φιλοξενία και τη μαγεία του νησιού.

Στην Οία, οι επισκέπτες προσπαθούσαν τέτοιες ημέρες πέρυσι να προλάβουν μια θέση μπροστά – μπροστά για να απολαύσουν το διάσημο ηλιοβασίλεμα,  στριμωγμένοι σε ταράτσες, μπαλκόνια να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Η σημερινή εικόνα του νησιού είναι πολύ διαφορετική. Εκατοντάδες επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν κλειστές.

Ο χρόνος έχει σταματήσει και οι επιχειρηματίες του νησιού μετρούν τις πληγές τους.

Ρομαντική και φλογερή η Σαντορίνη καθιερώθηκε ως ο ιδανικός προορισμός για γαμήλιες τελετές. Κάθε χρόνο περισσότερα από 1.000 ζευγάρια αντάλλασσαν όρκους πίστης με θέα την καλντέρα.

Η πανδημία του κοροναϊού ωστόσο ανέτρεψε τα φετινά σχέδια, καθώς εκατοντάδες γάμοι έχουν αναβληθεί ενώ κάποιοι έχουν ακυρωθεί.

Ο γαμήλιος τουρισμός αποτελεί πολύ σημαντική πηγή εσόδων και το πλήγμα για το νησί μεγάλο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο