Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικολάου για Τζανακόπουλο: Ψεύτης, αδιάβαστος ή άσχετος;

Νικολάου για Τζανακόπουλο: Ψεύτης, αδιάβαστος ή άσχετος;

Επίθεση μετά τις κατηγορίες για μη υπογραφή της απόφασης για μεταγωγή του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη

Σκληρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλου, εξπέλυσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με αφορμή το θέμα της μεταγωγής του κρατούμενου, Βασίλη Δημάκη.

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης παίρνει διαστάσεις πλέον και σ’ αυτό το θέμα καθώς πρόσφατα ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κ. Νικολάου ότι δεν υπέγραψε την απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής των Γρεβενών, για τη μεταγωγή του κρατούμενου.

Είπε συγκεκριμένα από τη Βουλή: «Αναρωτιέται κανείς από πού αντλεί αυτήν την αδιανόητη καθεστωτική λογική να αρνείται τη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής πολιτικής».

Απαντώντας η κ. Νικολάου τονίζει:

«Ψεύτης, αδιάβαστος ή άσχετος; Με λύπη παρακολούθησα τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, από του βήματος, μάλιστα, της Βουλής, στις οποίες, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων και στο πρόσωπο μου, έκανε λόγο για «καθεστωτική συμπεριφορά», επειδή δήθεν αρνήθηκα να υπογράψω την απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής των Γρεβενών, για τη μεταγωγή του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη.

Για την πληροφόρηση του κ. Τζανακόπουλου, κατόπιν ενεργειών της Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κινήθηκε η απαιτούμενη διαδικασία, που κατέληξε στη μεταγωγή του κρατουμένου, πολύ πριν τα ψεύδη του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο.

Να ενημερώσω επίσης τον κ. Τζανακόπουλο πως ο κρατούμενος τον οποίο υπερασπίζεται με τόση θέρμη έχει καταδικαστεί αμετακλήτως από την ελληνική δικαιοσύνη, για σωρεία ποινικών αδικημάτων, με το επιπρόσθετο «παράσημο» της απόδρασης από τις ελληνικές φυλακές και της επί 8μηνο αναζήτησής του από τις διωκτικές αρχές.

Παρ’ όλ’ αυτά, θεωρήσαμε χρέος μας να αντιμετωπίσουμε τον συγκεκριμένο κρατούμενο, όπως και κάθε κρατούμενο με τη λογική του σωφρονισμού και όχι της τιμωρίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, κ. Τζανακόπουλε, φροντίστε την επόμενη φορά που θα εκτοξεύετε χαρακτηρισμούς, να είστε καλύτερα… διαβασμένος. Τους άλλους δύο χαρακτηρισμούς αποδείξατε, δυστυχώς, ότι τους αξίζετε».

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024