Μώραλης – Ημέρα της Ευρώπης : Ζητούμενο για την ΕΕ η ευημερία των πολιτών με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα
Είναι σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική, να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, προάγοντας την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την κοινωνική συνοχή, τονίζει στο μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης ο δήμαρχος Πειραιά
Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο φετινός εορτασμός για την Ημέρα της Ευρώπης βρίσκει τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμέτωπα με μια από τις πιο σοβαρές δοκιμασίες και προκλήσεις μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία, πέρα από την παγκόσμια υγεία, απειλεί πλέον σοβαρά και τις οικονομίες όλων των κρατών-μελών.
Είναι σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική, να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, προάγοντας την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την κοινωνική συνοχή.
Παρόλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες της, όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ένας ισχυρός πόλος στο διεθνές περιβάλλον και ένας πυρήνας που έχει διατηρήσει την ειρήνη μεταξύ των κρατών τα τελευταία 70 χρόνια, με αξίες όπως η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ισότητα, η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, όλα αυτά δηλαδή που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.
Αυτή την Ευρώπη θέλουμε, μια Ένωση που βασικός της στόχος θα είναι η ευημερία των πολιτών της, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και μακριά από κάθε είδους ρατσισμό.
Χρόνια πολλά Ευρώπη!»
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442