Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυψέλη : Νύχτες έντασης στο κέντρο της Αθήνας για τις πλατείες

Κυψέλη : Νύχτες έντασης στο κέντρο της Αθήνας για τις πλατείες

Ενταση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στην Κυψέλη μετά από συγκεντρώσεις πολιτών

Νύχτες ένταση επικράτησαν το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Αφορμή και στις δύο περιπτώσεις στάθηκαν συναθροίσεις ατόμων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Το βράδυ της Παρασκευής είχε προηγηθεί συγκέντρωση συλλογικοτήτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και του φεμινιστικού χώρου, η οποία είχε λήξει πολύ πριν από την επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη της πορείας, περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και με χημικά προσπάθησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.

Από τα μικροεπεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά κάτοικοι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Επίθεση αστυνομικών σε πολίτες έξω από τη ΓΑΔΑ

Μετά τις προσαγωγές, ομάδα αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αν και οι συγκεντρωμένοι δεν προκάλεσαν και η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, καθώς φώναζαν μόνο συνθήματα, διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στο σημείο για να διαλύσει την συγκέντρωση.

Αστυνομικοί, μάλιστα, επιτέθηκαν κατά πολιτών που απλώς και μόνο ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που προσήχθησαν από την πλατεία Κυψέλης, επειδή είχαν… συναθροιστεί και αποτελούσαν εν δυνάμει κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο νόμος προβλέπει πρόστιμα -και όχι συλλήψεις- για την περίπτωση που παραβιάζονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Δίωξη για πλημμελήματα στους συλληφθέντες

Τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά την διάρκεια επεισοδίων που έγιναν σήμερα τα ξημερώματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης , ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία , στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μετέβησαν αστυνομικοί , κατόπιν τηλεφωνήματος περίπου την μία μετά τα μεσάνυχτα στην ‘Αμεση Δράση για ένοπλη ληστεία. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες συγκεντρωμένους πολίτες οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια. Έτσι στο σημείο πήγαν ΜΑΤ και ακολούθησε συμπλοκή , με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να προχωρούν σε 37 προσαγωγές από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Χιλιάδες στην πορεία του Σαββάτου – Κυνηγητό με αστυνομικούς

Περισσότερα από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων που βρίσκονταν εκεί, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την πλατεία της Κυψέλης όπου σημειώθηκε νέα ένταση όταν ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασε τζαμαρία σε σούπερ μάρκετ, ενώ προκάλεσε φθορές σε αυτοκίνητα και σε δύο μηχανές της ΕΛ.ΑΣ.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα με αφορμή τα επεισόδια και τις συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας βιτρίνες σούπερ μάρκετ, ενώ αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς την  Πατησίων.

Μαρτυρία ταξιτζή: Έπεσε η μολότοφ πάνω στο όχημά μου

Μάρτυρας στο περιστατικό βρέθηκε και ένας ταξιτζής ο οποίος μετέφερε εκείνη την ώρα πελάτισσα.

Όπως αναφέρει η μια από τις δύο μολότοφ έπεσε πάνω στο όχημα του με αποτέλεσμα η πελάτισσα έντρομη να ανοίγει την πόρτα και να φεύγει.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024