Ο Τραμπ επιμένει ότι ο κοροναϊός διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν
Παρά την έλλειψη αποδείξεων, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις κατηγορίες κατά της Κίνας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της θεωρίας που έχει διατυπώσει, ότι ο κοροναϊός εξαπλώθηκε μετά από πιθανό ατύχημα στο ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν, στην Κίνα.
«Κάτι συνέβη», δήλωσε ο Τραμπ για το εργαστήριο ιολογίας της Γουχάν, ερωτηθείς από δημοσιογράφους την Πέμπτη για τη θεωρία του σχετικά με την προέλευση του νέου κοροναϊού.
«Πιθανότατα ήταν ανικανότητα. Κάποιος ήταν ηλίθιος» πρόσθεσε αναφερόμενος στα σενάρια περί διαρροής του κορονοϊού από το εργαστήριο.
Oι κατηγορίες αυτές εκ μέρους των ΗΠΑ έχουν επιδεινώσει κατά πολύ τις σχέσεις με την Κίνα, η οποία αρνείται τα πάντα.
Θα υποβάλλεται κάθε μέρα σε τεστ για τον κοροναϊό ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε και μία… τρομάρα την Πέμπτη, καθώς βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό μπάτλερ του που υπηρετεί στον Λευκό Οίκο.
Αμέσως, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υπεβλήθησαν σε τεστ διάγνωσης του κοροναϊού και βρέθηκαν αρνητικοί.
Μετά από αυτήν την περιπέτεια, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι από εδώ και πέρα θα κάνει καθημερινά τεστ για τον κοροναϊό.
Ο Τραμπ ανέφερε ότι είχε ελάχιστη προσωπική επαφή με τον άνδρα από το προσωπικό του που βρέθηκε θετικός. Περιέγραψε την όλη κατάσταση ως «λίγο περίεργη».
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, οι νεκροί από κοροναϊό στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τις 75.000.
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο in.gr για το κυκλοφοριακό στην πόλη
- ΗΠΑ: Αφαιρείται με δικαστική απόφαση το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι
- Ανάρπαστα τα εξοχικά στην Ελλάδα – Ποιοι αγοράζουν
- Μάικλ Τζόρνταν: Κάνει… ζωάρα στη Μύκονο ο G.O.A.T. του μπάσκετ (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διαρροές, το «κλειδωμένο» ντουλάπι και η στοχοποίηση της Τυχεροπούλου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στο μικροσκόπιο ηχητικές καταγραφές από το σπίτι της οικογένειας
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
- Γεύμα εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)














![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442