Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Στην αγωνία των καλλιτεχνών η κυβέρνηση απαντά με ύβρεις του Άδ. Γεωργιάδη

Χαρίτσης: Στην αγωνία των καλλιτεχνών η κυβέρνηση απαντά με ύβρεις του Άδ. Γεωργιάδη

Φωτιές ανάβει η επίθεση που εξαπέλυσε στους καλλιτέχνες ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη χτεσινή κινητοποίησή τους. «Στην εύλογη αγωνία τους, απαντά με έπαρση και αλαζονεία, ακόμα και με ύβρεις κατά των καλλιτεχνών, όπως έκανε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης»

Φωτιές ανάβει η επίθεση που εξαπέλυσε στους καλλιτέχνες ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη χτεσινή κινητοποίησή τους.

Προκλητική αδιαφορία, έπαρση και αλαζονεία

Ο υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε να απαξιώσει τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και επικαλέστηκε μια ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά κατηγορώντας τους ότι κινήθηκαν από «τυφλό μίσος» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης καθώς όπως ανέφερε ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο επίδομα των 800 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης στηλίτευσε την κυβέρνηση για «προκλητική αδιαφορία» για τους εργαζομένους στον χώρο του πολιτισμού και έστρεψε τα πυρά του κατά του Άδωνι Γεωργιάδη συνδέοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και την εν γένει συμπεριφορά του κατά των καλλιτεχνών με την ειρωνική διάθεση με την οποία αντιμετώπισαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η υπουργός Πολιτισμού τις δηλώσεις Ξαρχάκου όταν κλήθηκαν να τις σχολιάσουν κατά τις χτεσινές ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

«Στην εύλογη αγωνία τους, απαντά με έπαρση και αλαζονεία, ακόμα και με ύβρεις κατά των καλλιτεχνών, όπως έκανε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης», σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης και υπογραμμίζει:

Απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη θα μείνουν όντως στην ιστορία του πολιτισμού για την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου και για την απαξίωση του πολιτισμού και των ανθρώπων του».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία αφήνοντας τους ανθρώπους του πολιτισμού έρμαιο στο «αόρατο χέρι της αγοράς» και χιλιάδες εργαζόμενους, καλλιτέχνες και δημιουργούς δίχως καμία στήριξη.

Στην εύλογη αγωνία τους, απαντά με έπαρση και αλαζονεία, ακόμα και με ύβρεις κατά των καλλιτεχνών, όπως έκανε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη θα μείνουν όντως στην ιστορία του πολιτισμού.

Όχι όμως για την προσφορά τους.

Αλλά για την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου και για την απαξίωση του πολιτισμού και των ανθρώπων του».

Δεν εκπροσωπεί τους καλλιτέχνες

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN εμφανίστηκε λάβρος κατά των καλλιτεχνών.

«Θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και κριτική». «Είναι αποκαρδιωτικό αυτό». «Είσαι κύριε άνθρωπος του πολιτισμού. Έχεις κάποιο επίπεδο, κάποια μόρφωση και πάθεις και κάθεσαι αγκαλιά με κάποιον άλλο για να κάνεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Παντελώς ψευδές ότι έμειναν έξω. Οι καλλιτέχνες μπήκαν από τους πρώτους στα 800 ευρώ και δεν αφήσαμε κανένα απ’ έξω. Κάποιοι δεν φαίνονταν ότι είναι καλλιτέχνες» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης εργάζονται μαύρα και ανασφάλιστα.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στο Φοίβο Δεληβοριά με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου μετά την κινητοποίηση των καλλιτεχνών και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, πως η κυβέρνηση πετάει εκτός μέτρων στήριξης συνθέτες και στιχουργούς.

Εκπροσωπεί το τυφλό μίσος κατά της κυβέρνησης

«Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος» είπε για τον Φοίβο Δεληβοριά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών, ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως. Δεν μιλάμε για την αγωνία του για το καλλιτεχνικό κόσμο αλλά για ένα μίσος κατά της κυβέρνησης.»

Σε δηλώσεις της σήμερα στην εκπομπή «ΜEGA Mag» η Λίνα Μενδώνη υποστήριξε ότι «η πρόνοια της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού προηγήθηκε των κινητοποιήσεων» είπε η κ. Μενδώνη.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024