Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λ. Μενδώνη στο MEGA: «Η πρόνοια της κυβέρνησης προηγήθηκε των κινητοποιήσεων»

Λ. Μενδώνη στο MEGA: «Η πρόνοια της κυβέρνησης προηγήθηκε των κινητοποιήσεων»

Στα μέτρα ενίσχυσης για χιλιάδες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον πολιτισμό που μαστίζονται από την κρίση του κορωνοϊού αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Στα μέτρα ενίσχυσης για χιλιάδες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον πολιτισμό που μαστίζονται από την κρίση του κορωνοϊού αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Mag» υπολόγισε σε περιπου 100.000 τον αριθμό των εργαζομένων στον πολιτισμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επίσημα στοιχεία καταγραφής.

Υπογράμμισε πως τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες δεν ήρθαν ως συνέπεια των κινητοποιήσεων, αλλά υπήρχε ήδη σχετική προεργασία και αποφάσεις από τον Μάρτιο.

«Η πρόνοια της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού προηγήθηκε των κινητοποιήσεων» είπε η κ. Μενδώνη.

«Στον πολιτισμό ακολουθήθηκαν ακριβώς οι ίδιοι χρόνοι που ακολουθήθηκαν σε όλους τους τομείς για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις», είπε.

Αναφέρθηκε στο επίδομα των 800 ευρώ και στο αναπτυξιακό πακέτο μέτρων της τάξεως των 15 εκατομμυρίων, το οποίο ανακοινώθηκε στις 2 Απριλίου, ενώ συμπλήρωσε πως στο χώρο του πολιτισμού υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία εργασιακών σχέσεων, που εμπόδισε από την πρώτη στιγμή να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα μέτρα στήριξης.

«Υπάρχουν πολλοί «αόρατοι» εργαζόμενοι που δεν φαίνονται πουθενά αλλά και πολλές διαφορετικές συμβάσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μέσα από συζητήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων παρουσιάσαμε χθες και το νέο πακέτο μέτρων στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού».

«Τα 800 ευρώ έχουν πάρει ήδη περίπου 45.000 επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι, ενώ στο τέλος Μαϊου θα γνωρίζουμε πόσοι έλαβαν συνολικά την ενίσχυση. Για τις παραστάσεις, συναυλίες, τα αρχαιολογικά θεάματα και τα μουσεία τόνισε πως όσο χαλαρώνει η επιδημιολογική καμπύλη θα χαλαρώνουν και τα σχετικά μέτρα» πρόσθεσε και κατέληξε πως από τις 15 Ιουλίου και μετά οι χώροι αυτοί θα μπορούν να έχουν μια πληρότητα της τάξης του 40%. Ανάμεσα σε αυτούς και η Επίδαυρος.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024