Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασπίδα προστασίας των επιχειρήσεων απέναντι στον κοροναϊό

Ασπίδα προστασίας των επιχειρήσεων απέναντι στον κοροναϊό

Ποια βήματα μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν την προστασία εργαζομένων και καταναλωτών απέναντι σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας;

Καθώς η χώρα μας κάνει τα πρώτα βήματα εξόδου από το lockdown, οι πολίτες ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και επιφύλαξη. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, που επιστρέφουν σταδιακά στη φυσιολογική τους λειτουργία, προσπαθώντας να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και να προστατέψουν τόσο τους ίδιους, όσο και το προσωπικό τους από ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

“Κλειδί” για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι η πιστοποίηση που θα εξασφαλίζει την υπεύθυνη στάση και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων εκ μέρους των επιχειρήσεων, ιδιαιτέρως όταν αυτές δραστηριοποιούνται σε κλάδους που απαιτούν την πρόσωπο με πρόσωπο εξυπηρέτηση του κοινού.

Προστατεύοντας την “καρδιά” της επιχείρησης

Κάθε επιχείρηση είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της. Η υγεία τους και η υγεία των οικογενειών τους δεν μπορεί να αποτελέσει το τίμημα της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας. Μέσα από την ευλαβική τήρηση των διαδικασιών και των νέων οδηγιών των Εθνικών Οργανισμών Υγείας, αλλά και θεσμών όπως του ΠΟΥ, την διαρκή επιμόρφωση των εργαζόμενων για τις νέες εξελίξεις, αλλά και την κατάλληλη καθοδήγηση του κοινού, οι εργοδότες είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας έκθεσης του προσωπικού τους στον κοροναϊό.

Πρόκειται για ένα πραγματικά τεράστιο – και πρωτόγνωρο – εγχείρημα, το οποίο θα πρέπει να ελέγχεται και να επικαιροποιείται διαρκώς. Η διασφάλιση της σωστής πραγματοποίησής του διευκολύνεται από νέα εργαλεία, όπως το TÜV AUSTRIA Covid Shield, το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης για την συστηματική εφαρμογή των μέτρων απέναντι στον κοροναϊό, που εισήγαγε πρόσφατα η TÜV AUSTRIA.

Μέσα από ενδελεχείς ελέγχους από τους εξειδικευμένους επιθεωρητές της TÜV AUSTRIA Hellas, κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ότι τα μέσα, οι υποδομές και οι πρακτικές της συμμορφώνονται στις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και της επιστημονικής κοινότητας, καθώς σταδιακά οι γνώσεις μας για τον ιό αυξάνονται. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές για το κοινό, διαβεβαιώνονται ότι καθοδηγούν κατάλληλα τους καταναλωτές, ώστε να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού εντός των εγκαταστάσεών τους.

Πρόκληση η εμπιστοσύνη του κοινού

Εκτός από την προστασία του προσωπικού τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να διαχειριστούν και τους καταναλωτές που παραμένουν μουδιασμένοι, καθώς η αισιοδοξία τους για την επόμενη μέρα συνοδεύεται από την ανησυχία για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η σιγουριά τους ότι εισέρχονται σε μια επιχείρηση που τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και σέβεται την ασφάλειά τους είναι κρίσιμη για να πειστούν να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους συνήθειες.

Μέσα από τη χαρακτηριστική σήμανση του σχήματος πιστοποίησης TÜV AUSTRIA Covid Shield, οι πολίτες ενημερώνονται ότι το συνοικιακό κατάστημα, το πολυκατάστημα ή ακόμη και το ξενοδοχείο το οποίο επισκέπτονται υπόκειται σε διαρκείς ελέγχους για την διασφάλιση της προστασίας τους. Οι τρεις χρωματικές διαφοροποιήσεις της σήμανσης αντιστοιχούν στις διαβαθμίσεις του σχήματος, ανάλογα με τα χρονικά διαστήματα και τη μεθοδολογία με την οποία υλοποιούνται οι επιθεωρήσεις, ενισχύοντας την αίσθηση ασφάλειας των καταναλωτών.

Μάθετε περισσότερα για το TÜV AUSTRIA Covid Shield εδώ.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024