Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός :  Αγωνία στους ξενοδόχους για την επόμενη ημέρα

Τουρισμός : Αγωνία στους ξενοδόχους για την επόμενη ημέρα

Φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα εξελίσσεται σε γρίφο για δυνατούς λύτες καθώς και το πόσα ξενοδοχεία τελικά θα λειτουργήσουν.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ξενοδόχοι ζητώντας άμεσα λύσεις για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, και κατ’ επέκταση των χιλιάδων θέσεων εργασίας των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα εξελίσσεται σε γρίφο για δυνατούς λύτες καθώς και το πόσα ξενοδοχεία τελικά θα λειτουργήσουν.

Σε αρκετούς νομούς οι ξενοδόχοι χάνουν τις ελπίδες τους για τη φετινή τουριστική σεζόν και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αιτία για τις «αναταράξεις» στον τουρισμό είναι η πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στις αερομεταφορές καθώς και η αδιάκοπη επέλαση του κοροναϊού σε αρκετές χώρες που αποτελούν παραδοσιακά σημαντικές αγορές για την Ελλάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» ο υφυπουργός Θ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι παρά το άνοιγμα της οικονομίας, μεγάλες αβεβαιότητες υπάρχουν για τον τουρισμό της χώρας.

«Πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί στον τουρισμό -όπου υπάρχει αβεβαιότητα καθώς, μπορεί να κυμανθεί στο -40% ή μέχρι το -70%» πρόσθεσε εξάλλου ο κ. Σκυλακάκης. Συνεπώς, αυτό μπορεί να φέρει μεγάλη διαφορά στο ΑΕΠ.

Έρημη η Σαντορίνη μετά την κρίση του κοροναϊού

Στον παραδοσιακό οικισμό Καρτεράδος βρέθηκε η Κατερίνα Νώντα και η κάμερα του «MEGA Mag» που αποτυπώνουν πρωτοφανείς εικόνες χωρίς τουρίστες και με κατεβασμένα ρολά.

Πολλοί επιχειρηματίες είναι σε αναμονή, άλλοι κάνουν ανακαινίσεις, υπάρχουν όμως και καταστήματα που αναμένεται να μην ανοίξουν καθόλου.

Ο ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στη Σαντορίνη Μανώλης Σιγάλας περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης.

«Η πολιτεία πρέπει να στηρίξει την Σαντορίνη γιατί η Σαντορίνη μπορεί να στηρίξει και να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας», λέει χαρακτηριστικά.

Υπολογίζεται ότι από τους 15.000 εργαζομένους που απασχολούνταν στον τουρισμό στη Σαντορίνη θα βρουν δουλειά μόνο 5.000 και μάλιστα όχι για όλη την τουριστική σεζόν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024