Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

Με τους μαχητές της πρώτης γραμμής

«Ήλθα εδώ για να ευχαριστήσω τους μαχητές της πρώτης γραμμής για τον αγώνα που δίνουν και να τους συγχαρώ για την προσφορά τους» δήλωσε, φθάνοντας στο νοσοκομείο, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως πρόσθεσε: «Παρακολουθώ τις προσπάθειες που κάνουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι γιατροί σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με τον ανεκτίμητο αγώνα τους, έχουν κάνει πραγματικά υπερήφανους όλους τους Έλληνες».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Ήλθα εδώ για να τονίσω την αποφασιστικότητά μου για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του» και συμπλήρωσε ότι «είναι αναγκαία η αναβάθμιση και η ενίσχυσή του».

Μάλιστα, όπως παρατήρησε, «η πανδημία ανέδειξε το πόσο σημαντικές είναι οι υποδομές του και το ανθρώπινο δυναμικό, όχι μόνο για τις πανδημίες, αλλά γενικότερα για την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».

Κοινωνικό κεφάλαιο η συναίνεση

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «δείξαμε μία ωριμότητα σε αυτήν την κρίση και ταυτόχρονα δείξαμε πως όταν δουλεύουμε μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα». «Δεν είναι» συνέχισε, «μόνο τα κόμματα, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες που πραγματικά συνέβαλαν και συμβάλλουν και για αυτό χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το κοινωνικό κεφάλαιο της συναίνεσης».

Σε αυτό το σημείο ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «έχοντας την εμπειρία αντιμετώπισης μιας άλλης κρίσης πριν από 10 χρόνια, ξέρω πως όταν υπάρχει συναίνεση θα πάμε μπροστά».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι «ήταν πολύ σημαντικό πως η όλη επιτυχία της προσπάθειας που έγινε, δεν στηρίζεται μόνο σε μια μεγάλη προσπάθεια των υγειονομικών, αλλά και στην άψογη συνεργασία με το πολιτικό σύστημα» και πρόσθεσε:

Οι πολιτικές δυνάμεις συστρατεύθηκαν

«Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις συστρατεύθηκαν, ώστε να πάνε όλα καλά και είναι προς τιμή και του υγειονομικού και του πολιτικού συστήματος που κατάφεραν και αντιμετώπισαν τόσο αποτελεσματικά αυτήν την κατάσταση».

Τέλος, η διοικήτρια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, Παναγούλα Μαμμή, ευχαρίστησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση στο κτίριο της διοίκησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο