Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης στο MEGA: Κανονικά το επίδομα ανεργίας σε όσους κάνουν μεροκάματο στα χωράφια

Βορίδης στο MEGA: Κανονικά το επίδομα ανεργίας σε όσους κάνουν μεροκάματο στα χωράφια

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής στη χώρα

Για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής στη χώρα, μίλησε στο MEGA μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε αρχικά ότι η Ελλάδα επειδή είχε εξαιρετικά χαμηλή επίπτωση της κρίσης του κοροναϊού, θα είναι στις επιλογές των τουριστών για το καλοκαίρι.

«Αυτοί που θα κάνουν διακοπές, σε σχέση με τις ανταγωνίστριές μας χώρες, μάλλον έχουν λόγο να επιλέξουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα από την πλευρά αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι ένα πολύ πιο επιτυχημένο μοντέλο από όλες τις χώρες της περιοχής».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε πως είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία του κοροναϊού και θα πρέπει να την παρακολουθούμε προσεκτικά.

Αναφερόμενος στους ανθρώπους της παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων, είπε ότι τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ γιατί όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο φρόντισαν ώστε να μην λείψει κάτι στους καταναλωτές. «Τονίζω ότι δεν μας έλειψε κάτι» υπογράμμισε.

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως για να μην υπάρξει πρόβλημα από δω και πέρα, θα πρέπει να μην υπάρξει παραγωγική διαταραχή, να βρίσκονται δηλαδή διαθέσιμα χέρια εργασίας, και ως προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση έχει ρυθμίσει το ζήτημα με νομοθετικές παρεμβάσεις.

«Δεν διακόπτουμε το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους θελήσουν να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες».

Ερωτώμενος για το αν ο κοροναϊός μεταδίδεται με τα τρόφιμα, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας πως ο ιός δεν μεταδίδεται ούτε με τα νωπά αλλά ούτε και με τα μεταποιημένα τρόφιμα.

«Κανένα τρόφιμο δεν μεταδίδει ως τρόφιμο».

Όσον αφορά τα υπαίθρια πάρτι που έχουν στηθεί τις προηγούμενες μέρες σε διάφορα σημεία στη χώρα, ο κ. Βορίδης είπε: «είναι βαθύτατα αντικοινωνικές ενέργειες».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024