Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα: Θετικό στον κοροναϊό έως και το 15% των ασθενών που θεραπεύτηκαν

Έρευνα: Θετικό στον κοροναϊό έως και το 15% των ασθενών που θεραπεύτηκαν

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που έχουν βρεθεί ξανά θετικοί στον κοροναϊό δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει συμπτώματα και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τον λόγο της επανενεργοποίησης του.

Περίπου το 5% έως 15% των αποθεραπευμένων Κινέζων που νόσησαν με κοροναϊό ίσως βρέθηκαν και πάλι θετικοί στον ιό, σύμφωνα με μια κινεζική μελέτη.

Ο ρυθμός επανενεργοποίησης στην Κίνα ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών περιοχών, με το ποσοστό σε ορισμένες περιοχές να ανέρχεται σε λιγότερο από το 1% μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με τον Γουάνγκ Γκιγιάνγκ, διευθυντή του τμήματος λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Ο Γουάνγκ παρουσίασε τα στοιχεία κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Ο Γουάνγκ είπε ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς που έχουν βρεθεί ξανά θετικοί στον ιό δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει συμπτώματα και χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να ανακαλύψουν τον λόγο της επανενεργοποίησης.

Ο φόβος επανεμφάνισης του ιού σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει αυξάνεται στην Κίνα.

Χωρίς να υπάρχει σαφής εξήγηση, ορισμένοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ασυνέπειες στα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Περισσότεροι από 82.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στην Κίνα, με περίπου 4.600 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Bloomberg News.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024