Μια 97χρονη Ρωσίδα, βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εμπνεύστηκε από την εντυπωσιακή φιλανθρωπική πρωτοβουλία του σχεδόν συνομίληκού της, του Βρετανού λοχαγού Τομ Μουρ και κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 27.500 δολαρίων για τις οικογένειες των γιατρών που πέθαναν από τη νόσο COVID-19.

Η Ζινάιντα Κόρνεβα, που έφθασε στον βαθμό του επισμηνία στον Κόκκινο Στρατό και υπηρέτησε στην αντιαεροπορική άμυνα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έπλεξε, επίσης, ένα ζευγάρι κάλτσες ως δώρο στον Μουρ.

Ο Βρετανός βετεράνος πολέμου, που έκλεισε τα 100 τον περασμένο μήνα, προσέλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν κατάφερε να ολοκληρώσει 100 γύρους του κήπου του με τη βοήθεια του περιπατητήρα του, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας και τη μάχη του εναντίον του κορωνοϊού.

Μάζεψε πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες, έχοντας ως αρχικό στόχο να συγκεντρώσει 1000 λίρες.

«Είσαι ένας άνθρωπος με σθένος, ένας πραγματικός στρατιώτης» είπε η Κόρνεβα στον Μουρ σε ένα βίντεο προς εκείνον στο YouTube.

«Νικήσαμε τον φασισμό μαζί το 1945. Και τώρα πολεμάμε αυτόν τον ιό μαζί».

Η Κόρνεβα, που πολέμησε στη μάχη του Στάλινγκραντ, έθεσε ως στόχο να συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια ρούβλια (πάνω από 40.000 δολάρια) και αντί να κάνει γύρους στον κήπο του, αφηγείται ιστορίες από τον πόλεμο στο YouTube.

Τα βίντεο θα αναρτώνται τακτικά έως την 9η Μαϊου, την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε ένα από τα βίντεο, διακρίνεται η 97χρονη να πλέκει ένα ζευγάρι κάλτσες για τον Μουρ προτού τις διπλώσει και τις βάλει σε ένα δέμα, μαζί με ένα γράμμα για εκείνον.

«Τα παιδιά και τα εγγόνια μου μού δείξανε ένα βίντεο με τον Τομ Μουρ. Το είδα και μου άρεσε πραγματικά η ιδέα. Αποφάσισα να το κάνω στη Ρωσία» σημείωσε η Ρωσίδα βετεράνος.

Όπως μάλιστα εξήγησε, αποφάσισε να προσφέρει τη δωρεά της προς τις οικογένειες των γιατρών, γιατί η κόρη και η εγγονή της είναι γιατροί και γνωρίζει πόσο μεγάλη πίεση αντιμετωπίζουν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας