Σε κάθε εμπόλεμη κατάσταση, η προσοχή του κοινού στρέφεται αποκλειστικά στις επάλξεις. Έτσι κι εμείς, παρακολουθούμε καθημερινά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να διακινδυνεύουν την υγεία τους στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία. Όμως ο κοροναϊός δεν εξαφάνισε τις υπόλοιπες ασθένειες. Αντιθέτως, έκανε την περίθαλψη των ασθενών ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση. Σε ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και ιατρεία, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό δίνουν τη δική τους μάχη για να εξασφαλίσουν την υγεία των ασθενών τους και να επιτρέψουν στους συναδέλφους τους που μάχονται με την Covid-19 να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στον μεγάλο, κοινό εχθρό.

Αγώνας για την ασφάλεια των ασθενών

Η αποτελεσματική προστασία των ασθενών που πάσχουν από άλλες παθήσεις από το ενδεχόμενο λοίμωξης από τον κοροναϊό, είναι ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα που αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες υγείας σε αυτό το διάστημα. Και αυτό όχι μόνο για τον προφανή λόγο της ασφάλειάς τους απέναντι στον ίδιο τον ιό, αλλά και προκειμένου να μην αποθαρρυνθούν να αναζητήσουν την ιατρική βοήθεια που έχουν ανάγκη, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Για αυτό και οι κλινικές, όπως εκείνες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που έλαβαν ειδικά μέτρα προστασίας ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων ήδη από την πρώτη στιγμή της κρίσης, διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Στήριξη των νοσοκομείων αναφοράς

Άλλο ένα μεγάλο στοίχημα είναι, φυσικά, η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αναφοράς. Και πάλι ο στόχος είναι διπλός: Από τη μία πλευρά, η προστασία των υπόλοιπων ασθενών, και από την άλλη η διασφάλιση πως θα υπάρχουν επαρκείς διαθέσιμες κλίνες για τους πάσχοντες από Covid-19. Για αυτό το σκοπό λαμβάνονται μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα η δωρεάν παραχώρηση και διάθεση της νοσηλευτικής μονάδας του Ιατρικού Περιστερίου στο Υπουργείο Υγείας, για τη νοσηλεία των υπόλοιπων ασθενών.

Υψηλά μέτρα προστασίας – Υψηλό επίπεδο υπηρεσιών

Σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να αλλάζει ραγδαία, σε μια πραγματικότητα που διαμορφώνεται εκ νέου μέρα με τη μέρα, η ασφάλεια και η σταθερότητα της ποιότητας στην περίθαλψη, είναι κρίσιμη για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Τηρώντας ευλαβικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, επιβαρυμένοι με άβολες μάσκες, γάντια και γυαλιά, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, υπάλληλοι καθαρισμού – με λίγα λόγια όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – συνέχισαν να φροντίζουν τους ασθενείς διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες τους θα συνεχίσουν να παρέχονται με απόλυτη ασφάλεια και εξειδίκευση.

Μέσα από τα μάτια μιας γιατρού

Ένα σποτ μας επιτρέπει να δούμε την κατάσταση από την οπτική γωνία μιας γιατρού που συνεχίζει να εργάζεται σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, φροντίζοντας για την ανάρρωση των ασθενών της. Μια σύντομη περιήγηση στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών είναι αρκετή για να συναντήσουμε και άλλους αφανείς ήρωες που αγωνίζονται ο καθένας από το πόστο του για την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Έτσι εξασφαλίζεται η ποιοτική περίθαλψη των ασθενών στα οκτώ υπερσύγχρονα νοσοκομεία χωρητικότητας 1.200 κλινών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του μοναδικού Ομίλου Υγείας στην Ελλάδα που ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα. Πάντα με τη βοήθεια των πάνω από από 3.000 υπάλληλων πλήρους απασχόλησης και μέσω της συνεργασίας με περισσότερους από 2.800 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων με διεθνή σταδιοδρομία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά και με επιφανή Πανεπιστήμια και Οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών εδώ.