Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαχαράκη : Ανοικτό το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των μαθημάτων

Ζαχαράκη : Ανοικτό το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των μαθημάτων

Η υφυπουργός Παιδείας είπε πως η απόφαση ελήφθη με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν αυτενεργεί», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη αναφερόμενη στην επαναλειτουργία των σχολείων και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα η υφυπουργός Παιδείας είπε πως η απόφαση ελήφθη με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ και προανήγγειλε αναπροσαρμογή του προγράμματος.

«Προφανώς θα γίνει αναπροσαρμογή του προγράμματος», για αυτό και «αναζητούμε τις καλύτερες μεθόδους» είπε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο βιντεοσκόπησης των παραδόσεων, μετά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έφτασε η ώρα για την επιστροφή των μαθητών

Στο πλαίσιο αυτό, «έφτασε η στιγμή για την μερική επιστροφή των παιδιών», αφού τα μέτρα φάνηκε ότι απέδωσαν τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, εξηγώντας ότι έχουν αποσταλεί από χθες αναλυτικές οδηγίες σε όλες τις σχολικές μονάδες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την νέα διαρρύθμιση των τάξεων, το σχολαστικό καθάρισμα, ειδικές προδιαγραφές για τα κυλικεία και τα εργαστήρια πληροφορικής, όπως και τους χώρους διαλείμματος των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

«Τα μέτρα έχουν ληφθεί. Πάμε στην εφαρμογή τους», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη, περιγράφοντας πως κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθημερινά «θα είναι αφιερωμένο στην επανάληψη κανόνων υγιεινής σε ψηφιακή μορφή» και θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. «Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό το να επιστρέψουν τα παιδιά και όταν επιστρέψουν αν τους δοθεί ισότητα ευκαιριών», εξήγησε η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι «θα βρεθεί ο καλύτερος τρόπος» επαναφοράς στη σχολική διαδικασία, μετά και τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ.

Για τα πειραματικά

Απαντώντας σχετικά με τις αλλαγές στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, το καινούριο νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση και σε κάθε περίπτωση «θα λάβουμε υπόψη όλα τα σχόλια και θα απαντηθούν κατά τη συζήτηση στη Βουλή», κατέληξε η υφυπουργός.

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες γονέων για την αποσύνδεση του δημοτικού στο Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Γυμνάσιο, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση και όλα συζητώνται για να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος.

Αντιδράσεις από ΟΛΜΕ

Την ώρα που οι μαθητές της Γ΄ λυκείου προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης καταγγέλλει υγειονομικά κενά στις σχολικές μονάδες ενώ για σήμερα Τετάρτη έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας αντιδρώντας στην απόφαση να παραστούν οι εκπαιδευτικοί από σήμερα στα σχολεία.

Με φόντο την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και της Α και Β Λυκείου η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι υπάρχουν υγειονομικά κενά ενώ ταυτόχρονα σημειώνουν ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να φέρει τους εκπαιδευτικούς από σήμερα στα σχολεία καταργεί στην πράξη την τηλεκπαίδευση.

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών σημειώνει ότι το  ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να αδιαφορεί για τις προτάσεις της ομοσπονδίας, τόσο όσον αφορά στο κατατεθέν νομοσχέδιο όσο και στα ζητήματα που ανακύπτουν από την επαναλειτουργία των σχολείων.

« Εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου να  ικανοποιηθούν τα αιτήματα υγειονομικής προστασίας, όπως αυτά εκφράστηκαν στο υπόμνημα της ΟΛΜΕ (30.4.20) και ταυτόχρονα καλεί τους εκπαιδευτικούς, με οδηγία που εστάλη Σάββατο βράδυ, να παρουσιαστούν στα σχολεία τους στις 6 Μαΐου, παρότι η σχετική ΚΥΑ αναφέρει ρητά ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου» τονίζει η ΟΛΜΕ.

Αντιδρά και ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίθεσή του στην επαναλειτουργία των σχολείων έχει εκφράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για περιττό ρίσκο.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή, λέγοντας:

«Προχθές διάβαζα ένα δημοσίευμα το οποίο υπήρξε και στα ελληνικά ΜΜΕ της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, που δημοσιεύτηκε η πρόταση της αντίστοιχης Επιτροπής λοιμωξιολόγων στην Ιταλία, μια πρόταση προς την ιταλική κυβέρνηση. […]Σύμφωνα με την έκθεση αυτή λοιπόν, στο άνοιγμα των σχολείων, λέει η έκθεση, θα οφείλεται το ένα τρίτο από τα συνολικά πιθανά νέα κρούσματα που θα προέκυπταν σε περίπτωση που επανερχόταν σε απόλυτα κανονικούς ρυθμούς η ζωή. Το ένα τρίτο. Αν τα ανοίγαμε όλα. Τα πάντα. Αυτό εμένα με προβλημάτισε. […]

Γιατί λοιπόν παίρνετε αυτό το ρίσκο; Και θα πω, γιατί παίρνετε αυτό το αχρείαστο ρίσκο; Διότι τα σχολεία ανοίγουν για να κλείσουν σε 20 μέρες. Έρχονται καλοκαιρινές διακοπές. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση;»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024