Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρέσβης Τασία Αθανασίου ορίζεται ως Ειδικός Απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Διεθνείς πτυχές και ανθρωπιστικές δράσεις

Στην εντολή της θα περιλαμβάνονται επαφές αναφορικά με τις διεθνείς πτυχές του Συριακού και τις συναφείς ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς και ο συντονισμός ενεργειών ενόψει των διαμορφούμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η πρέσβης Τασία Αθανασίου έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στη Δαμασκό από το 2009 έως το 2012, οπότε και επέβλεψε την αναστολή λειτουργίας της εκεί διπλωματικής μας αρχής, που είχαν υπαγορεύσει οι τότε συνθήκες ασφαλείας.

Δραστηριοποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση ορισμού Ειδικού Απεσταλμένου για τη Συρία εντάσσεται στην σταθερή δραστηριοποίηση της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, καθώς και στο αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης της Συριακής κρίσης, σύμφωνα και με όσα έχει θέσει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στις συναντήσεις του με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκάιρ Πέτερσεν, καθώς και με σειρά ομολόγων του.

Επαναλειτουργία των διπλωματικών αρχών

Συμπίπτει, επίσης, σημείωναν οι ίδιες πηγές, με ενέργειες προς την κατεύθυνση κατάλληλης επαναλειτουργίας ελληνικών διπλωματικών αρχών στη χώρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο