Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ: Ορίστηκε ειδικός απεσταλμένος της Ελλάδας για τη Συρία

ΥΠΕΞ: Ορίστηκε ειδικός απεσταλμένος της Ελλάδας για τη Συρία

Η πρέσβης Τασία Αθανασίου ορίζεται ως Ειδικός Απεσταλμένος του ΥΠΕΞ για θέματα Συρίας. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην κατεύθυνση της επανέναρξης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών που είχαν διακοπεί το 2012

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρέσβης Τασία Αθανασίου ορίζεται ως Ειδικός Απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Διεθνείς πτυχές και ανθρωπιστικές δράσεις

Στην εντολή της θα περιλαμβάνονται επαφές αναφορικά με τις διεθνείς πτυχές του Συριακού και τις συναφείς ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς και ο συντονισμός ενεργειών ενόψει των διαμορφούμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η πρέσβης Τασία Αθανασίου έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στη Δαμασκό από το 2009 έως το 2012, οπότε και επέβλεψε την αναστολή λειτουργίας της εκεί διπλωματικής μας αρχής, που είχαν υπαγορεύσει οι τότε συνθήκες ασφαλείας.

Δραστηριοποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση ορισμού Ειδικού Απεσταλμένου για τη Συρία εντάσσεται στην σταθερή δραστηριοποίηση της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, καθώς και στο αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης της Συριακής κρίσης, σύμφωνα και με όσα έχει θέσει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στις συναντήσεις του με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκάιρ Πέτερσεν, καθώς και με σειρά ομολόγων του.

Επαναλειτουργία των διπλωματικών αρχών

Συμπίπτει, επίσης, σημείωναν οι ίδιες πηγές, με ενέργειες προς την κατεύθυνση κατάλληλης επαναλειτουργίας ελληνικών διπλωματικών αρχών στη χώρα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024