Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πολλά ερωτήματα για τον 42χρονο που βρέθηκε θετικός τον Δεκέμβριο - Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας

Κοροναϊός : Πολλά ερωτήματα για τον 42χρονο που βρέθηκε θετικός τον Δεκέμβριο – Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας

Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει στη διεθνή επιστημονική κοινότητα η είδηση ότι ένας Αλγερινός, ο οποίος ζει στη Γαλλία είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό στις 27 Δεκεμβρίου, πολύ πριν ο ιός κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη

Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει στη διεθνή επιστημονική κοινότητα η είδηση ότι ένας Αλγερινός, ο οποίος ζει στη Γαλλία είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό στις 27 Δεκεμβρίου, πολύ πριν ο ιός κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη.

Οι επιστήμονες εξετάζουν αν πρόκειται για τον «ασθενή μηδέν» στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται να μην ισχύει, αφού ο 42χρονος, αφενός δεν έχει κάποια σύνδεση με την Κίνα, αλλά ούτε είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ενώ αφετέρου στη Σουηδία δηλώνουν ότι είχαν κρούσματα του φονικού ιού από τον Νοέμβριο, δηλαδή ένα μήνα πριν τον 42χρονο Αλγερινό στη Γαλλία.

Στην εν λόγω είδηση αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος έκανε λόγο για σποραδικά περιστατικά κοροναϊού που μπορεί να διαφέρουν και κάποια μπορεί να οδηγήσουν σε αλυσίδες μετάδοσης που στη συνέχεια έσβησαν.

Επιπρόσθετα ο κ. Τσιόδρας παρέθεσε ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θέλουν τέτοια περιστατικά, όπως στη Γαλλία, να εντοπιστούν και σε άλλες χώρες του κόσμου όσο προχωρά η ιχνηλάτηση θετικών κρουσμάτων κοροναϊού.

Ο ΠΟΥ ενθάρρυνε και τις υπόλοιπες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με τα κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019 λέγοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια «νέα και σαφέστερη εικόνα» της πανδημίας. «Η διερεύνησή τους θα μας δώσει πιο ξεκάθαρη εικόνα» για τον κοροναϊό, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024