Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρση μέτρων: Τα επόμενα βήματα για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων

Άρση μέτρων: Τα επόμενα βήματα για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων

Ορόσημο για την κυβέρνηση αναμένεται να είναι 18η Μαϊου καθώς μετά την ημερομηνία αυτή και έχοντας στη διάθεση της τα αποτελέσματα από τις δυο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της αγοράς αναμένεται να πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίαση και ενδεχομένως και άλλων επιχειρήσεων

Ορόσημο για την κυβέρνηση αναμένεται να είναι 18η Μαϊου καθώς μετά την ημερομηνία αυτή και έχοντας στη διάθεση της τα αποτελέσματα από τις δυο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της αγοράς αναμένεται να πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίαση και ενδεχομένως και άλλων επιχειρήσεων.

Αυτό ανέφερε και υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA προσθέτοντας ότι στο τραπέζι της συζήτησης έχει ηδη πέσει και εξετάζεται η λειτουργία και εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων όπου αυτό είναι εφικτό υπό τη μορφή ημιυπαιθρίων , δηλαδή με ανοιχτές τζαμαρίες όπου είναι εφικτό.

Αναφορικά με τον κλάδο της εστίασης έχει ήδη ανοίξει ο διάλογος με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)να δοθούν περισσότερα τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια -χωρίς επιπλέον χρέωση ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να μετριάσουν τις απώλειες από την επιβολή των μέτρων απόστασης μεταξύ των πελατών. Ήδη από τους εκπροσώπους του κλάδου έχει τεθεί σχετικό αίτημα όπως και το ενδεχόμενο μείωση των τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις προς του Δήμους για οσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

Μάλιστα στις σκέψεις των αρμοδίων και εφόσον η υγειονομική Επιτροπή δώσει το πράσινο φως δεν αποκλείεται νωρίτερα και το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Υπό εξέταση σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην καφεστίαση για ορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να τονωθεί η ζήτηση, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις. Πάντως χθες πρώτη μέρα λειτουργίας μέρους των λιανεμπορικών επιχειρήσεων μετά το καθολικό λουκέτο που είχε επιβάλει η κυβέρνηση λόγο της πανδημίας η κίνηση στα καταστήματα σύμφωνα με τους εμπόρους ήταν αυξημένη και οι τζίροι ικανοποιητικοί και ενθαρρυντικοί ενώ δεν υπήρξαν προβλήματα σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας από εμπόρους και τους καταναλωτές.

Πάντως, έως το τέλος του μήνα αναμένεται το υπουργείο Ανάπτυξης να ανακοινώσει νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει και πακέτο μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024