Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Στη Βρετανία η επιδημία δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της

Κοροναϊός: Στη Βρετανία η επιδημία δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η επιδημία του κοροναϊού δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η επιδημία του κοροναϊού δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης.

Ως τις 4 Μαΐου στη Βρετανία είχαν καταγραφεί σχεδόν 190.000 κρούσματα της covid-19 και σχεδόν 28.500 θάνατοι. Στην Ευρώπη μόνο η Ιταλία έχει αναφέρει περισσότερους θανάτους από τον κοροναϊό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που προσβλήθηκε και ο ίδιος από τον ιό SARS-CoV-2, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση της επιδημίας και “βρίσκεται σε καθοδική τροχιά”.

Όμως η Άντρεα Έιμον διευθύντρια του ECDC δήλωσε σε ευρωβουλευτές ότι στη Βουλγαρία εξακολουθεί να καταγράφεται άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων, ενώ στη Βρετανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σουηδία “δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές τις τελευταίες 14 ημέρες”.

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων, επεσήμανε η ίδια. “Από το Σάββατο φαίνεται ότι το αρχικό κύμα μολύνσεων (στην Ευρώπη) έχει περάσει την κορύφωσή του”, δήλωσε η Έιμον στους ευρωβουλευτές στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η ECDC παρακολουθεί και τις 27 χώρες της ΕΕ και επιπλέον τη Βρετανία, τη Νορβηγία, το Λίχτενσταϊν και την Ισλανδία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024