Κοροναϊός – Γερμανία : Λανθασμένα στοιχεία έδωσαν Μέρκελ και υπ. Υγείας
Οι αριθμοί ήταν σημαντικά υψηλότεροι από τους πραγματικούς, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει υποψίες, καθώς το λάθος συνέπεσε με την αναβολή αποφάσεων για νέα άρση μέτρων περιορισμού.
Λανθασμένα στοιχεία για τον αριθμό των νοσούντων που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό έδωσαν την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, παραδέχθηκαν εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός.
Οι αριθμοί ήταν σημαντικά υψηλότεροι από τους πραγματικούς, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει υποψίες, καθώς το λάθος συνέπεσε με την αναβολή αποφάσεων για νέα άρση μέτρων περιορισμού.
Κατά την συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων την περασμένη Πέμπτη, η καγκελάριος δήλωσε ότι ο αριθμός των νοσούντων ανερχόταν σε 40.000.
Το ίδιο δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα ωστόσο με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι νοσούντες εκείνη την ημέρα υπολογίζονταν σε 29.000.
Μιλώντας χθες βράδυ σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού ARD, ο κ. Σπαν αναγνώρισε το λάθος του και εξήγησε ότι εκ παραδρομής, ενώ αφαίρεσε από τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων τις περιπτώσεις που έχουν θεραπευτεί, δεν αφαίρεσε τον αριθμό εκείνων οι οποίοι έχουν καταλήξει.
Σήμερα, πρόσθεσε, ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έχει συρρικνωθεί περαιτέρω, στις 25.000.
Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος στις προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου κατά του κοροναϊού, ο κ. Σπαν δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές υποσχόμενες προσπάθειες, αλλά τόνισε ότι το εμβόλιο είναι από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις στην ιατρική.
«Θα χαρώ εάν χρειαστούν μερικοί μήνες. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μπορεί (η προσπάθεια) να διαρκέσει χρόνια, μπορεί να υπάρξουν ασφαλώς αποτυχίες, κάτι που το έχουμε δει σε περιπτώσεις άλλων εμβολίων», εξήγησε ο υπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442