Τι είναι το Coronovirus Global Response : Στις 5μμ η τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response. Ποιοι έχουν συστήσει τη διεθνή αυτή διάσκεψη Δωρητών. Στο επίκεντρο η εξεύρεση φαρμάκου και εμβολίου για τον κοροναϊό
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response.
Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών
Η διεθνής πρωτοβουλία Coronovirus Global Response αποτελεί μια μεγάλη Διάσκεψη Δωρητών, την πρωτοβουλία για την οποία έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ο.Η.Ε., ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Προεδρία του G20 και άλλοι.
7,5 δισ. ευρώ
Στόχος του Μαραθωνίου Δωρητών, που καλεί σε αλληλεγγύη Κυβερνήσεων και ιδιωτών, είναι η συγκέντρωση πόρων ύψους 7,5 δις ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία και στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Κοινές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από αρχές Απριλίου θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη εξεύρεσης κοινών λύσεων σε ζητήματα όπως οι προμήθειες υγειονομικού υλικού.
Ενώ έχει ζητήσει να προβεί η Ε.Ε. από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή
διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κοροναϊού, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442