Η εξέλιξη των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για το εάν ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης.

Η κυβέρνηση μελετά ένα συγκεκριμένο σχέδιο με τους φορείς της εστίασης και του δήμους για μείωση για διεύρυνση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης με ταυτόχρονη ρύθμιση και για τα δημοτικά τέλη.

Η Φωτεινή Παντζιά είναι ιδιοκτήτρια τριών μαγαζιών εστίασης και είναι αποφασισμένη ήδη πως θα κλείσει σίγουρα το ένα. Το κύριο μέλημά της είναι οι εργαζόμενοι της αλλά βρίσκεται ήδη σε δύσκολη κατάσταση.

Πάντως, νιώθει τυχερή καθώς το ένα της μαγαζί έχει το πλεονέκτημα του εξωτερικού χώρου. Ήδη στο ένα της μαγαζί έχει αρχίσει τις εργασίες. Καθαρίζουν τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, μετρούν τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και περιμένουν την ημέρα που θα ανοίξουν.

Οι περιορισμοί των τραπεζιών θα μειώσουν κατά πολύ τους πελάτες που θα μπορεί να φιλοξενήσει η κυρία Παντζιά στο μαγαζί της.

Μετά από 2 μήνες λουκέτου οι άνθρωποι της εστίασης ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει περισσότερα μέτρα για την εστίαση. Η κυβέρνηση ήδη εξετάζει πέρα από την μείωση των δημοτικών τελών και τη μείωση του ΦΠΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr