Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυ

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυ

Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί.

Διευκρινίσεις για τις συστάσεις περί αποφυγής κυκλοφορίας των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών και αποφυγής κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για fake news, λέγοντας ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί.

Σημείωσε ότι πρόκειται απλά για συστάσεις και δεν συνδέονται με επιβολή προστίμων.

«Θα αξιολογείται καθημερινά η άρση των μέτρων»

Ο υφυπουργός σχολίασε και την δεύτερη φάση της πανδημίας του κοροναϊού, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στην οποία εισήλθε η Ελλάδα τη Δευτέρα.

“Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η νέα φάση έχει νέες προκλήσεις. Η νέα διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο.Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες απώλειες”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μέχρι τώρα. Μπήκαμε σε νέο στάδιο, κάναμε το επόμενο βήμα, αλλά ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη», ανέφερε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε για άλλη μία φορά τους «χρυσούς» κανόνες του πλυσίματος των χεριών, της αποφυγής αγγίγματος του προσώπου, της τήρησης αποστάσεων και της χρήσης μάσκας.

Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα

Στην άρση των μέτρων προστέθηκε μία ακόμα εξαίρεση. Από αύριο, Τρίτη 5 Μαϊου, θα επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα στη θάλασσα.

Η εξαίρεση αυτή αφορά σε σκάφη έως 7 μέτρα, με την απαγόρευση προσέγγισης νησιών.

Σε ποιες περιοχές τελειώνει η καραντίνα

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το τέλος της καραντίνας για τον δήμο Ερμιονίδος. Ωστόσο, σε καραντίνα θα παραμείνει το ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στο Κρανίδι για μία ακόμα εβδομάδα.

Επίσης, τελειώνει απόψε και η απαγόρευση κυκλοφορίας στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι και γενικότερα στον δήμο Μύκης στην Ξάνθη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024