Η ώρα άρσης των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού ήρθε και μαζί της ήρθε και η κατάργηση του SMS στο 13033 για λήψη άδειας κυκλοφορίας.
Με άλλα λόγια, από σήμερα, θα βρεθούμε σε μια νέα κατάσταση όπου πλέον οι μετακινήσεις εντός των περιφερειακών ενοτήτων θα είναι ελεύθερες.
Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των συντακτών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εξήγησε ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται από αύριο στην Αττική.
Οι μετακινήσεις όπως είπε, είναι ελεύθερες εντός λεκανοπεδίου. Ένας κάτοικος της Δυτικής Αθήνας μπορεί δηλαδή να μετακινηθεί στο Σούνιο, για παράδειγμα κάτι που ισχύει για όλους τους διοικητικούς τομείς της Αττικής.
Τα μέρη που ανήκουν στην Αττική και δεν μπορεί να επισκεφτεί κάποιος κάτοικος του λεκανοπεδίου ούτε αύριο είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
«Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων» είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς. «Αυτά είναι τα όπλα στην μάχη, η τήρησή τους θα κρίνει την έκβαση του πολέμου» σημείωσε.
Σημειώνεται πως την περασμένη Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι «θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας». Δηλαδή οι περιορισμοί για μετακινήσεις από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα αναμένεται να αρθούν στις 18 Μαΐου.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).