Άρση μέτρων: Ποια πάρκα και άλση ανοίγουν πάλι στην Αττική
Ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει ζητήσει να τηρούνται όλοι οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφαλούς λειτουργίας.
Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνεννόηση με τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά ανοίγουν οι χώροι πρασίνου και άθλησης της Περιφέρειας Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και αφού προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, προχωρά στο άνοιγμα των Πάρκων και Αλσών που είναι στην αρμοδιότητά της προκειμένου να είναι στη διάθεση των πολιτών για ατομική άθληση και ψυχαγωγία.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει ζητήσει να τηρούνται όλοι οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφαλούς λειτουργίας.
Τα πάρκα που ανοίγουν
Μετά τη σχετική απόφαση ανοίγουν μεταξύ άλλων τα πάρκα, του Πεδίου του Άρεως, «Αντώνης Τρίτσης», του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.
Οι χώροι θα παραμένουν ανοιχτοί σύμφωνα με το ωράριο που ίσχυε πριν από τη λήψη των μέτρων πρόληψης.
Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και μετά την άρση των μέτρων.
«Όλοι μαζί πετύχαμε να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε. Στην παρούσα φάση γίνονται κρίσιμα βήματα για την επάνοδο στην κανονικότητα. Στη σημείο αυτό οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρισκάρουμε όσα πετύχαμε».
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
- Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά»
- Ιαπωνία: Θα απελευθερώσει 80 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα πετρελαίου της
- Χαϊδάρι: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λεωφόρο Αθηνών λόγω τροχαίου
- Euroleague: Ο Οσμάν αναδείχθηκε MVP της 31ης αγωνιστικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442