Οι νέοι κανονισμοί καραντίνας θα συμπεριληφθούν σε διάταγμα που θα εκδοθεί και θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως την 24η Ιουλίου, μια ενέργεια που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να περιορίζει την ελευθερία των μετακινήσεων.

«Η καραντίνα θα επιβληθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο επιστρέφει σε γαλλικό έδαφος» είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάρκεια και οι συνθήκες τόσο της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς όσο και της απομόνωσης για όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου COVID-19, θα καθορίζονται σε διάταγμα που θα εκδοθεί.

Συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις για την απομόνωση των ανθρώπων θα ελέγχονται εξονυχιστικά από δικαστές για να διασφαλίζεται ότι θα είναι δικαιολογημένες και δίκαιες.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η καραντίνα θα εφαρμοστεί μονάχα σε πολίτες που θα έρχονται από χώρες εκτός της Σένγκεν, εάν θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται στα σπίτια τους ή σε ξενοδοχεία και για πόσο χρόνο θα εφαρμόζονται τα εν λόγω μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας