Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκέψεις για αλλαγές στο καλεντάρι από τη FIFA

Σκέψεις για αλλαγές στο καλεντάρι από τη FIFA

Η FIFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει το καλεντάρι των αγώνων ποδοσφαίρου που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Ο κοροναϊός έχει «παγώσει» τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο, ενώ έχει αναβάλει ήδη το Euro 2020 για έναν χρόνο, αλλά και σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις.

Το γεγονός ότι όλα έχουν πάει πιο πίσω λοιπόν και πως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, η FIFA εξετάζει όλα τα δεδομένα προκειμένου να είναι ομαλή η επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας κάνουν σκέψεις ακόμα και για να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο καλεντάρι του ποδοσφαίρου μέσα στο 2020 και στο 2021, ούτως ώστε να έχει εξασθενίσει και η πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της CONCACAF και αντιπρόεδρος της FIFA, Βίκτορ Μονταλιάνι, γίνονται σκέψεις να αλλάξει το καλεντάρι και κάθε έτος να είναι και μία σεζόν. Ουσιαστικά, να αλλάξει δηλαδή το γεγονός πως κάθε σεζόν «πιάνει» μισό χρόνο από δύο ημερολογιακά έτη και πλέον κάθε ποδοσφαιρική χρονιά να είναι και ένα έτος.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε πως να φτιάξουμε ένα νέο καλεντάρι ό το 2024. Σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους για το πως να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, να βελτιώσουμε τα πράγματα στις ημερομηνίες. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τις ομοσπονδίες.

Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα παιχτεί τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη και τότε θα είναι μια επιλογή για να το δοκιμάσουμε. Ήδη εδώ στην Αμερική παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, με το καλεντάρι ουσιαστικά να είναι σε ένα έτος και αυτό θα μπορούσε να είναι η λύση για την Ευρώπη και την Αφρική.

Είναι, όμως, κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, ίσως είναι μια λύση για τα δύο επόμενο χρόνια και για τον χειμώνα που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βίκτορ Μονταλιάνι.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024