Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Θέρετρο με ιαματικά λουτρά προσφέρει εικονικές εμπειρίες spa

Κοροναϊός: Θέρετρο με ιαματικά λουτρά προσφέρει εικονικές εμπειρίες spa

Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων με spa στην Ιαπωνία αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη πτώση της τουριστικής κίνησης λόγω του κοροναϊού με έναν καινοτόμο τρόπο

Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων με spa στην Ιαπωνία αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη πτώση της τουριστικής κίνησης λόγω του κοροναϊού με έναν καινοτόμο τρόπο.

Συγκεκριμένα, άρχισαν να προβάλλουν πλάνα εικονικής πραγματικότητας VR των ιαματικών λουτρών στο YouTube, ώστε οι μελλοντικοί τουρίστες να αποκομίσουν τα οφέλη του ζεν τρόπου ζωής από το σπίτι τους, ή τουλάχιστον να αισθανθούν ότι βρίσκονται εκεί.

Το 90% των Ryokan (παραδοσιακών ξενοδοχείων σε περιοχές με ιαματικά λουτρά στην Ιαπωνία) έχουν κλείσει στην Αρίμα, διάσημο για τα spa του θέρετρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Mainichi».

Μία ομάδα ιδιοκτητών ξενοδοχείων με spa αποφάσισε να προσφέρει VR εμπειρίες για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να περάσουν ευχάριστα την περίοδο της απομόνωσης.

«Οι ιαματικές πηγές της Ιαπωνίας μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ατόμων σε καραντίνα σε όλο τον κόσμο, καθώς και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της καραντίνας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε, έστω και λίγο, να βοηθήσουμε στη μείωση των λοιμώξεων και την επιβάρυνση από τον νέο κοροναϊό» αναφέρουν.

Πριν από την τρέχουσα κρίση, το θέρετρο με τις ιαματικές πηγές κατέγραφε αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό, αλλά τώρα 27 από τα 31 ξενοδοχεία έχουν κλείσει λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να «αναλάβουν επείγουσα δράση» και πρότειναν την ιδέα της προβολής βίντεο VR – με την ελπίδα ότι οι θεατές θα ανακουφιστούν από το άγχος μένοντας στα σπίτια και απολαμβάνοντας εικονικά τελετουργίες ευεξίας.

Τα ιαματικά λουτρά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων εμφανίζονται σε πλάνα διάρκειας 15 έως 20 λεπτών το καθένα.

Μέσω των βίντεο οι θεατές βυθίζονται σε μια οπτική και ακουστική εμπειρία και αισθάνονται την αύρα που περιβάλλει ένα υπαίθριο λουτρό, καθώς πέταλα ανθισμένων κερασιών αιωρούνται στον αέρα και ακούγεται ο ήχος του τρεχούμενου νερού.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024