Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μένουμε σπίτι» και το τακτοποιούμε με την Μαρί Κόντο

«Μένουμε σπίτι» και το τακτοποιούμε με την Μαρί Κόντο

«Μένουμε σπίτι» και η γκουρού του συγυρίσματος Μαρί Κόντο δείχνει τους καλύτερους τρόπους για να τακτοποιήσουμε τους αγαπημένους μας χώρους

Καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο της Χρυσής Εβδομάδας στην Ιαπωνία, η κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε τους πρότεινε όσο είναι κλεισμένοι μέσα να παρακολουθούν τα βίντεο της Γιαπωνέζας γκουρού του συγυρίσματος Μαρί Κόντο.

Η Κόικε, που της έχουν δοθεί έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, έχει ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για 12 ημέρες, ξεκινώντας από το Σάββατο.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι κάτοικοι του Τόκιο θα πλημμύριζαν τους δρόμους της μητρόπολης κατά τη Χρυσή Εβδομάδα, που φέτος πέφτει από τις 29 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, αλλά φέτος η Κόικε την έχει χαρακτηρίσει «Εβδομάδα του Μένουμε Σπίτι».

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για επτά επαρχίες συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο και της Οσάκα, το οποίο έδωσε στους κυβερνήτες των περιοχών αυτών την εξουσία να ζητήσουν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και από τις επιχειρήσεις να κλείσουν. Δεν προβλέπονται, ωστόσο κυρώσεις ή πρόστιμα στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις εκκλήσεις αυτές.

Το Τόκιο είναι αυτό που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω του κοροναϊού στην Ιαπωνία, με το δίκτυο NHK να καταγράφει 134 νέα κρούσματα σήμερα, ανεβάζοντας το σύνολο στα 3.573.

Η Κόικε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας υπέρ της κοινωνικής αποστασιοποίησης στην πρωτεύουσα, και για όσους παραμένουν σπίτι τους την επικείμενη εορταστική περίοδο, οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπου μπορούν να ανεβάζουν βίντεο με διασημότητες.

«Θα υπάρξουν κάποιοι που θα σκεφθούν ‘ΟΚ, ας συμμαζέψουμε’», δήλωσε η Κόικε, προσθέτοντας ότι η KonMari, γνωστή ως Μαρί Κόντο, «θα δίνει συμβουλές για συγύρισμα» μέσω βίντεο.

Η κυβερνήτης συμβούλευσε τον κόσμο να μην επισκεφθεί τουριστικά αξιοθέατα στην πρωτεύουσα ενώ είπε ότι οι επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να περιορίζονται σε μία ανά τρεις ημέρες.

Ποια είναι η Μαρί Κοντό

Η Μαρί Κόντο (Marie Kondo) κατάφερε να γίνει διάσημη, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, διδάσκοντας την τάξη μέσω μιας συγκεκριμένης μεθόδου που ανέπτυξε (KonMari Method), η οποία βασίζεται στις ιαπωνικές αξίες και στόχος της είναι ζούμε με πράγματα που μας προκαλούν θετικά συναισθήματα.

Η ίδια ξεκίνησε σαν «tidying coach», προπονητής καθαρίσματος σε απλά ελληνικά, βοηθώντας ανθρώπους να συμμαζέψουν το σπίτι τους. Οταν οι πελάτες της πολλαπλασιάστηκαν τόσο, που έφτασε να έχει λίστα αναμονής για μήνες, αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο και να παρουσιάσει τη μέθοδό της.

Το βιβλίο της «The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing» (η Μαγεία της Τακτοποίησης που αλλάζει τη ζωή) πούλησε πάνω από επτά εκατ. αντίτυπα, ενώ τον Ιανουάριο που μας πέρασε, έγινε εκπομπή στο Netflix με το όνομα «Tidying Up with Marie Kondo». Αλλά δε σταματάει εκεί!

Το Instagram της έχει πάνω από 3 εκατομμύρια followers, πέρυσι ήταν στη λίστα του Forbes με τις πιο πλούσιες γυναίκες, ενώ το περιοδικό TIME την τοποθετεί ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024