Η Άννα Βίσση αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το «Δώδεκα»
«Το τραγούδι αυτό γράφτηκε εδώ, το 1985. Όσο το έλεγα, ο Καρβέλας δεν αντιδρούσε ωραία. Κάναμε ένα μεγάλο καβγά γιατί με πρόσβαλε. Μου είπε ότι “δεν μου σηκώνεις την τρίχα, δεν το ερμηνεύεις όπως θα ήθελα. Θα μάθεις να τραγουδάς;”. Και σηκώθηκε και έφυγε, με παράτησε», θυμήθηκε η Άννα Βίσση.
Την ιστορία πίσω από το αγαπημένο «Δώδεκα», ένα διαχρονικό κομμάτι που όλοι έχουμε αγαπήσει, αποκάλυψε η Άννα Βίσση. Φυσικά, Άννα Βίσση και Νίκος Καρβέλας πάνε «πακέτο» στη συνείδηση του κόσμου, αφού μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ήταν δημιουργίες του. Όπως και αυτή.
«Το τραγούδι αυτό γράφτηκε εδώ, το 1985. Όσο το έλεγα, ο Καρβέλας δεν αντιδρούσε ωραία. Κάναμε ένα μεγάλο καβγά γιατί με πρόσβαλε. Μου είπε ότι “δεν μου σηκώνεις την τρίχα, δεν το ερμηνεύεις όπως θα ήθελα. Θα μάθεις να τραγουδάς;”. Και σηκώθηκε και έφυγε, με παράτησε», θυμήθηκε η Άννα Βίσση.
«Έμεινα όλη τη νύχτα και θυμάμαι ότι είχα κοιμηθεί εδώ. Με πήρε ο ύπνος από την κούραση, πια. Τραγούδα, τραγούδα, δεν μου έβγαινε. Και με ξύπνησε η ηλεκτρική σκούπα μιας κοπέλας που ήρθε να καθαρίσει, γύρω στις 11 το πρωί. Μπαίνω μέσα, τσαντισμένη, λέω “δεν είναι δυνατόν, θα το πω”. Γελάω γιατί θυμάμαι ότι του άρεσε μετά. Με αγκάλιασε, με φίλησε», πρόσθεσε, και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που έφτασε σε όλους μας, ένα ξεχωριστό τραγούδι, με μια μοναδική ερμηνεία.
«Νίκο για εσένα», είπε η Άννα Βίσση, λίγο πριν ερμηνεύσει για μία ακόμη φορά το «Δώδεκα».
- Mirage 2000-5 στην Κάρπαθο στη θέση των Patriot – Οι λόγοι της αποχώρησης
- Δένδιας: Μήνυμα για τη γενοκτονία των Ποντίων – «Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
- Ακόμα ένα παιδί του Μπραντ Πιτ «πετάει» το επίθετό του
- Ανδρουλάκης για Γενοκτονία Ποντίων: Η 19η Μαΐου αποτελεί μια μαύρη επέτειο για την ιστορία του Ελληνισμού
- «Αστακός» η Αθήνα για το Final Four της Euroleague – «Φρούριο» το ΟΑΚΑ και αυστηροί έλεγχοι
- «Λίγο πριν…»: Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει το 1ο Αναλόγιο Νέων Δημιουργών
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 45χρονης – Άφησε μόνη στο σπίτι την 4χρονη κόρη της
- Φεστιβάλ Γαστρονομικών Εμπειριών στα Μεσόγεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442