Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη κατοικία : Έρχεται επιδότηση δόσης δανείου για συνεπείς δανειολήπτες - Οι προϋποθέσεις

Πρώτη κατοικία : Έρχεται επιδότηση δόσης δανείου για συνεπείς δανειολήπτες – Οι προϋποθέσεις

Ένα νέο σύστημα προστασίας της κύριας κατοικίας που θα ισχύσει από το καλοκαίρι, εστιάζοντας στην «επιβράβευση» των συνεπών δανειοληπτών προωθεί η κυβέρνηση.

Ένα νέο σύστημα προστασίας της κύριας κατοικίας που θα ισχύσει από το καλοκαίρι, εστιάζοντας στην «επιβράβευση» των συνεπών δανειοληπτών προωθεί η κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά οι συνεπείς δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από την κρίση του κοροναϊού θα βρεθούν κάτω από μία ομπρέλα προστασίας, με το κράτος να επιδοτεί ακόμη και πάνω από το 50% της μηνιαίας δόσης των δανείων τους με τους με υποθήκη στην πρώτη κατοικία έως το τέλος του έτους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διευρύνει την περίμετρο του ισχύοντος πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο παρατείνεται τελικά μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η επιβράβευση των δανειοληπτών

Το πρόγραμμα της επιδότησης των μηνιαίων δόσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να περιορίζονται δραματικά λόγω της κρίσης αναμένεται να τρέξει από τον Ιούνιο και πιθανότατα θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους.

Το οικονομικό επιτελείο διαμορφώνει το πλαίσιο μαζί με τους θεσμούς και σύμφωνα με πληροφορίες θα καλύπτει αποκλειστικά δανειολήπτες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ καθώς και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών ενώ από το πρόγραμμα της επιδότησης θα εξαιρούνται όσοι δεν έχουν πληγεί από την κρίση όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που δεν έχει δει μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Έως το τέλος του 2020 το κράτος θα επιδοτεί πάνω από το 50% των μηνιαίων δόσεων. Το το ύψος της επιδότησης θα είναι φθίνον ανά τρίμηνο ενώ δεν θα καλύπτει όσους δεν έχουν πληγεί από την κρίση όπως δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους των οποίων τα εισοδήματα δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση του κοροναϊού.

Η επιδότηση της δόσης μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις, στο πρώτο 3μηνο θα μπορεί να φθάνει και το 90% για δανειολήπτες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιά από την πανδημία. Το σύστημα θα προβλέπει μείωση της επιδότησης τους επόμενους μήνες.

Συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 90.000 δανειολήπτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του νέου πλαισίου, ρυθμίζοντας τα δάνειά τους με εξασφάλιση κρατικής επιδότησης επί της μηνιαίας δόσης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024