Νέα ΠΝΠ : Διαμόρφωση κατώτατου μισθού και ημερομισθίου το 2020
Τη διαδικασία της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου κατά το έτος 2020, καθορίζει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Τη διαδικασία της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου κατά το έτος 2020, καθορίζει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα «περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα».
Ειδικά, για την εκκίνηση της διαδικασίας κατά το έτος 2020, οι προθεσμίες καθορίζονται ως εξής:
α) Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης πραγματοποιείται εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.
β) Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης λαμβάνουν χώρα το αργότερο έως την 31η Οκτωβρίου.
γ) Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευομένου από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, πραγματοποιείται το αργότερο έως την 15η Νοεμβρίου.
δ) Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης, λαμβάνει χώρα το αργότερο έως την 30ή Νοεμβρίου.
ε) Το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 31η Δεκεμβρίου.
στ) Η εισήγηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών πραγματοποιείται εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του μηνός Ιανουαρίου 2021.
- Στο φαρμακείο της γειτονιάς αναζητούν όλα τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις
- Ένοπλες δυνάμεις – Οι χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες και η θέση της Ελλάδας
- Συνταγή: Αρωματική ντοματόσουπα
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι
- Ισχυρό ενδιαφέρον για το Εξοικονομώ: Πού καταγράφεται η μεγαλύτερη συμμετοχή
- Μπορεί ένα κομπλιμέντο να σου «φτιάξει» τη μέρα;
- Επιμένει η κακοκαιρία και το Σάββατο: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες, βροχές και στην Αττική
- Τραμπ: Η Κούβα είναι πλέον ένα αποτυχημένο έθνος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442