Να παρουσιάσει πολιτικό σχέδιο για τη σταδιακή επαναλειτουργία της βιομηχανίας, το αργότερο έως τις 6 Μαΐου, ζητούν από την κυβέρνηση οι γερμανοί βιομήχανοι.

«Κάθε εβδομάδα με κλειστή την οικονομία κοστίζει ένα μεσαίο διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μήνες και προκαλεί τεράστιες απώλειες για την ευημερία και μόνιμες ζημιές στην οικονομία και στην κοινωνία» δηλώνει στις εφημερίδες του Ομίλου Funke ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Ντίτερ Κεμπφ.

Οι πολιτικοί πρέπει να εργαστούν, προκειμένου να διασφαλίσουν το συντομότερο δυνατόν και όσο γίνεται πιο αξιόπιστα την επανεκκίνηση, τόνισε ο κ. Κεμπφ, επισημαίνοντας ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις, μετά την επόμενη συνάντηση της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 6 Μαΐου, «θέλουν να γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν μετά με ποια βήματα θα συνεχιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή».

Στόχος πρέπει να είναι ένας «δεσμευτικός ορίζοντας» σχεδιασμού, πρόσθεσε, ενώ υποσχέθηκε ότι από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, προκειμένου η επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους να γίνει χωρίς προβλήματα για την υγεία των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, την ταχύτητα ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, ο επικεφαλής της BDI προέβλεψε ότι το προ κρίσης επίπεδο δε θα επιτευχθεί πριν από το 2022.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας