Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη της οικονομίας.

Ο υπουργός των Οικονομικών προχώρησε σε μια αποκάλυψη, κάνοντας λόγο για πρόγραμμα επιδότησης της δόσης των δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία. Μια ρύθμιση η οποία όπως τόνισε θα αφορά και στους συνεπείς δανειολήπτες, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί για το ύψος της επιδότησης, ωστόσο αρκέστηκε να πει ότι θα είναι μεγάλη,

Η κυβέρνηση επανέρχεται με μια σειρά νέων μέτρων συνολικού ύψους 24 δισεκατομμυρίων, με στόχο την στήριξη τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και των υπαλλήλων που δοκιμάζονται.

Η μέχρι τώρα εκτίμηση κάνει λόγω για ύφεση 4%. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε σχετικά πως: «Η ύφεση θα είναι βαθιά, ακολουθούμε και τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις πάντοτε που μιλάνε για 5-10%.

Εξαρτάται όμως και από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Η εκτίμηση για την ελληνική οικονομία είναι 4-8% ύφεση.

Υπάρχει μεγάλο εύρος εκτιμήσεων για τις οικονομικές επιπτώσεις, εφόσον δεν ξέρει το μέγεθος και τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης»

Αναφορικά με την στήριξη των συνεπών δανειοληπτών, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πως:

«Μιλάμε για όλους τους πολίτες που έχουν υποθήκη την πρώτη τους κατοικία. Έχουμε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων το οποίο ψήφισε ο ΣΥΤΙΖΑ και το βελτιώσαμε. Το πλαίσιο επεκτάθηκε για 4 μήνες.

Πάνω από 14 νομοθετικές βελτιώσεις έγιναν. Για όσους έχουν κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.

Έχουμε πλήρη εικόνα της πραγματικότητας, θα βοηθήσουμε όσους πλήττονται από την πανδημία ή όσους έχουν πράσινα ή ενήμερα δάνεια. Η κυβέρνηση επιβραβεύει, βάζοντας πλάτη.

Θα υπάρχει μια επιδότηση της δόσης του δανείου, για κάποιους μήνες πιθανότητα για όλο το 2020. Το κράτος για πρώτη φορά ενισχύει τη συνέπεια. Η κουλτούρα των πληρωμών θέλουμε να ενισχυθεί»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr