Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊκούρας στο MEGA: Ακριβής προσδιορισμός της ύφεσης δεν μπορεί να γίνει

Σταϊκούρας στο MEGA: Ακριβής προσδιορισμός της ύφεσης δεν μπορεί να γίνει

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη της οικονομίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη της οικονομίας.

Ο υπουργός των Οικονομικών προχώρησε σε μια αποκάλυψη, κάνοντας λόγο για πρόγραμμα επιδότησης της δόσης των δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία. Μια ρύθμιση η οποία όπως τόνισε θα αφορά και στους συνεπείς δανειολήπτες, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί για το ύψος της επιδότησης, ωστόσο αρκέστηκε να πει ότι θα είναι μεγάλη,

Η κυβέρνηση επανέρχεται με μια σειρά νέων μέτρων συνολικού ύψους 24 δισεκατομμυρίων, με στόχο την στήριξη τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και των υπαλλήλων που δοκιμάζονται.

Η μέχρι τώρα εκτίμηση κάνει λόγω για ύφεση 4%. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε σχετικά πως: «Η ύφεση θα είναι βαθιά, ακολουθούμε και τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις πάντοτε που μιλάνε για 5-10%.

Εξαρτάται όμως και από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Η εκτίμηση για την ελληνική οικονομία είναι 4-8% ύφεση.

Υπάρχει μεγάλο εύρος εκτιμήσεων για τις οικονομικές επιπτώσεις, εφόσον δεν ξέρει το μέγεθος και τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης»

Αναφορικά με την στήριξη των συνεπών δανειοληπτών, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πως:

«Μιλάμε για όλους τους πολίτες που έχουν υποθήκη την πρώτη τους κατοικία. Έχουμε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων το οποίο ψήφισε ο ΣΥΤΙΖΑ και το βελτιώσαμε. Το πλαίσιο επεκτάθηκε για 4 μήνες.

Πάνω από 14 νομοθετικές βελτιώσεις έγιναν. Για όσους έχουν κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.

Έχουμε πλήρη εικόνα της πραγματικότητας, θα βοηθήσουμε όσους πλήττονται από την πανδημία ή όσους έχουν πράσινα ή ενήμερα δάνεια. Η κυβέρνηση επιβραβεύει, βάζοντας πλάτη.

Θα υπάρχει μια επιδότηση της δόσης του δανείου, για κάποιους μήνες πιθανότητα για όλο το 2020. Το κράτος για πρώτη φορά ενισχύει τη συνέπεια. Η κουλτούρα των πληρωμών θέλουμε να ενισχυθεί»

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024