Σταϊκούρας στο MEGA: Ακριβής προσδιορισμός της ύφεσης δεν μπορεί να γίνει
Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη της οικονομίας.
Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη της οικονομίας.
Ο υπουργός των Οικονομικών προχώρησε σε μια αποκάλυψη, κάνοντας λόγο για πρόγραμμα επιδότησης της δόσης των δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία. Μια ρύθμιση η οποία όπως τόνισε θα αφορά και στους συνεπείς δανειολήπτες, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.
Ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί για το ύψος της επιδότησης, ωστόσο αρκέστηκε να πει ότι θα είναι μεγάλη,
Η κυβέρνηση επανέρχεται με μια σειρά νέων μέτρων συνολικού ύψους 24 δισεκατομμυρίων, με στόχο την στήριξη τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και των υπαλλήλων που δοκιμάζονται.
Η μέχρι τώρα εκτίμηση κάνει λόγω για ύφεση 4%. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε σχετικά πως: «Η ύφεση θα είναι βαθιά, ακολουθούμε και τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις πάντοτε που μιλάνε για 5-10%.
Εξαρτάται όμως και από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Η εκτίμηση για την ελληνική οικονομία είναι 4-8% ύφεση.
Υπάρχει μεγάλο εύρος εκτιμήσεων για τις οικονομικές επιπτώσεις, εφόσον δεν ξέρει το μέγεθος και τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης»
Αναφορικά με την στήριξη των συνεπών δανειοληπτών, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πως:
«Μιλάμε για όλους τους πολίτες που έχουν υποθήκη την πρώτη τους κατοικία. Έχουμε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων το οποίο ψήφισε ο ΣΥΤΙΖΑ και το βελτιώσαμε. Το πλαίσιο επεκτάθηκε για 4 μήνες.
Πάνω από 14 νομοθετικές βελτιώσεις έγιναν. Για όσους έχουν κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.
Έχουμε πλήρη εικόνα της πραγματικότητας, θα βοηθήσουμε όσους πλήττονται από την πανδημία ή όσους έχουν πράσινα ή ενήμερα δάνεια. Η κυβέρνηση επιβραβεύει, βάζοντας πλάτη.
Θα υπάρχει μια επιδότηση της δόσης του δανείου, για κάποιους μήνες πιθανότητα για όλο το 2020. Το κράτος για πρώτη φορά ενισχύει τη συνέπεια. Η κουλτούρα των πληρωμών θέλουμε να ενισχυθεί»
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442