Τα σχολεία στην Ουγγαρία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος Μαΐου και απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες μέχρι τις 15 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Γκεργκέλι Γκουλίας.

Αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι, εκτός της πρωτεύουσας Βουδαπέστης, αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να αρθούν ορισμένοι περιορισμοί και ότι τα καταστήματα και οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων θα επιτρέπεται να λειτουργούν χωρίς χρονικό περιορισμό.

Ωστόσο, οι αυστηροί περιορισμοί που ισχύουν σήμερα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν στην πρωτεύουσα, η οποία έχει καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα αλλά και θανάτων.

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης ώστε να αποτραπεί ένα βαρύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια πλήγμα της. Η οικονομία της χώρας αναμένεται να συρρικνωθεί αυτή τη χρονιά κατά 4%, όπως προκύπτει από έρευνα του Reuters.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Γκουλίας είπε ότι οι γραπτές εξετάσεις για το Λύκειο θα ξεκινήσουν να διεξάγονται από την Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων μαθητών, αλλά θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας.

«Με μέγιστο αριθμό δέκα μαθητών σε κάθε αίθουσα, κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις και με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις…καθώς είναι προς το συμφέρον όλων μας οι μαθητές να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους (στα πανεπιστήμια)», είπε ο Γκουλίας.

Μέχρι σήμερα η Ουγγαρία έχει καταγράψει 312 θανάτους από 2.775 κρούσματα της COVID-19.

Ο Γκουλίας είπε ότι περίπου το 70% των κρουσμάτων είναι στη Βουδαπέστη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr