Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυρ. Μητσοτάκης: Τι είπε για μάσκες, τεστ αντισωμάτων και σχολεία

Κυρ. Μητσοτάκης: Τι είπε για μάσκες, τεστ αντισωμάτων και σχολεία

«Σε αντίθεση με δόγματα και μάγους, η επιστήμη δεν κατέχει το αλάθητο. Εξ ου και για πολλές δύσκολες επιλογές δεν υπάρχει πάντα απόλυτη συμφωνία», είπε ο πρωθυπουργός

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε τη δευτερολογία στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση τόσο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα όσο και του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη.

«Το δίδυμο Τσίπρα – Βαρουφάκη αποδείχτηκε καταστροφικό για τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στην Βουλή

Μένουμε ίδιοι, ίδιοι και απαράλλαχτοι. Αυτό είστε και μικραίνετε τη χώρα. Θα περίμενα μεγαλύτερη γενναιότητα για όσα πέτυχε η χώρα, είπε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός επέδειξε πνεύμα αλληλεγγύης, δέχτηκε να παραχωρήσει ατομικές ελευθερίες. Δεν ήταν αυτονόητα όσα επιτεύχθηκαν, είπε.

Απέδωσε πρώτος τα εύσημα στον ελληνικό λαό αλλά όπως είπε δεν θα δεχτεί την κριτική ότι η απόδοση του κρατικού μηχανισμού ήταν περίπου προδιαγεγραμμένη. Θα ακούτε κι εσείς τους ψιθύρους «τι θα γινόταν αν…» Ευτυχώς δεν θα μάθουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα τεστ, τις μάσκες και σχολεία τα τρία ζητήματα που απασχόλησαν το δημόσιο διάλογο και τη συζήτηση στη Βουλή είπε οτι «σε αντίθεση με δόγματα και μάγους, η επιστήμη δεν κατέχει το αλάθητο. Εξ ου και για πολλές δύσκολες επιλογές δεν υπάρχει πάντα απόλυτη συμφωνία».

Υπεραμύνθηκε την επιλογή της κυβέρνησης για τα τεστ αντισωμάτων λέγοντας ότι καλά κάναμε και τα περιμέναμε, γιατί άλλες χώρες έσπευσαν να προμηθευτούν και  τελικά έθεσαν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα.

Ανακοίνωσε οτι για την πρώτη παραγγελία τεστ αντισωμάτων δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών καθώς θα γίνουν δωρεάν, ενώ είπε οτι θα γίνουν και rabid test.

Σε οτι αφορά τις μάσκες είπε  ότι η κυβέρνηση ακολούθησε απόλυτα τις υποδείξεις της υγειονομικής επιτροπής. «Όσο ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια δεν ήταν απαραίτητες. Και τώρα κρίνονται απαραίτητες μόνο ως συμπληρωματικό κέντρο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε οτι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διατίμηση στις μάσκες καθώς όπως η αγορά κάλυψες τις ανάγκες στα αντισηπτικά έτσι θα γίνει και με τις μάσκες

Αναφορικά με τα σχολεία είπε είναι διαφορετικό να υπάρχουν επιστημονικές διαφωνίες για το άνοιγμα των σχολείων και άλλο να καλλιεργείται μια ανασφάλεια για πολιτικούς λόγους.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ενώ για πρόσθεσε οτι οι πλειοψηφία των επιστημόνων δεν υποστηρίζουν την άποψη ότι τα σχολεία είναι  υγειονομικές βόμβες . «Τα ανοίγουμε με περιορισμούς και με κανόνες και προϋποθέσεις, είπε.

«Κρατούμε τα Δημοτικά κλειστά. Θα εξετάσουμε το ζήτημα στις 20 Μαΐου», ενώ απήθυνε έκκληση να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα καθώς το ζήτημα είναι επιστημονικό.

«Τα κλειστά σχολεία δημιουργούν και κοινωνικές ανισότητες. Κάποια παιδιά δεν έχουν εξοπλισμό στο σπίτι, έχουν προβλήματα στο σπίτι κλπ. Το σχέδιό μας είναι καλά μελετημένο. Αν χρειαστεί αναπροσαρμογή εδώ είμαστε να το εξετάσουμε», πρόσθεσε

Αν δεν υπάρχει ατομική ευθύνη δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Αν αποτύχουμε θα αποτύχουμε όλοι μαζί. Υπάρχει πολύ σκοτεινός κόσμος στο διαδίκτυο που χυδαιολογεί και επενδύει στην εθνική αποτυχία.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των ΚΕΚ λέγοντας ότι την «αγορά των ΚΕΚ δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, τη βρήκαμε και πρόσθεσε ότι πήρε πίσω το θέμα των voucher γιατί δεν ήταν αρκετά καλό, δεν ήταν υποκατάστατο εισοδήματος κατέληξε.

Χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα την απαξίωση συνολικά της έννοιας της τηλεκατάρτισης λέγοντας ότι «ως κυβέρνηση θα εξετάσουμε διεξοδικά πως λειτουργεί αυτή η αγορά. Θα την φτιάξουμε, ώστε να δουλεύει σωστά»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024