Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακωχή τέλος - Μάχη κορυφής στη Βουλή για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Ανακωχή τέλος – Μάχη κορυφής στη Βουλή για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της χώρας αλλά και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, σε μία χρονική συγκυρία όπου η χώρα προσπαθεί να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα

Μάχη κορυφής με φόντο την επόμενη ημέρα της πανδημίας στην Ελλάδα, τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της χώρας αλλά και το σχέδιο για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων που επλήγησαν όλο το προηγούμενο διάστημα διεξάγεται στις 11 το πρωί στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της χώρας αλλά και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, σε μία χρονική συγκυρία όπου η χώρα προσπαθεί να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα.

Οι «πληγές» που άφησε στη χώρα η κρίση της πανδημίας είναι πολλές και εκτείνονται σε όλους τους οικονομικούς τομείς.

Η Αντιπολίτευση θα εκτοξεύσει «πυρά» κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν έχουν στηριχθεί όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων που επλήγησαν ενώ θα χτυπήσουν καμπανάκι για έκρηξη της ανεργίας και «λουκέτα» στην αγορά.

Μετά την πρωινή συζήτηση στη Βουλή  σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, που αρχίζει στις 11 το πρωί, το απόγευμα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κάνει ανακοινώσεις αναφορικά με τα μέτρα επανεκκίνησης και επαναλειτουργίας της οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τους υπουργούς του να πατήσουν «γκάζι» για να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και έθεσε προγραμματισμό κατάθεσης νομοσχεδίων πολλά από τα οποία είναι παραγωγικών υπουργείων ως τις 31 Αυγούστου.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε καμία αμφιβολία για το τι έρχεται καθώς τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί σε «πολύ βαθιά ύφεση και η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εξαίρεση από αυτό τον κανόνα».

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να είναι εφ’ όλης της ύλης η πολιτική αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έδωσε το στίγμα των προθέσεών του και το πώς προσέρχεται στην αυριανή συζήτηση στη βουλή με τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός μας για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024