Θετική παραμένει στον κοροναϊό μια 74χρονη γυναίκα από την Ηλεία, που είχε ταξιδέψει τον περασμένο Φεβρουάριο στους Αγίους Τόπους.

Η 74χρονη είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους μαζί με το γκρουπ των προσκυνητών από την Ηλεία και την Αχαΐα, που αποτέλεσαν την πρώτη σοβαρή εστία μόλυνσης στην Ελλάδα.

Το γκρουπ είχε επιστρέψει στην Ελλάδα τέλη Φεβρουαρίου και ελάχιστα 24ωρα μετά την επιστροφή τους σχεδόν οι μισοί από τους προσκυνητές εμφάνισαν συμπτώματα κοροναϊού.

Χωρίς συμπτώματα, αλλά θετική

Η γυναίκα βρέθηκε θετική και στο νέο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, αν και δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα συμπτώματα.

Η 74χρονη παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, είναι η δεύτερη περίπτωση κρούσματος από το συγκεκριμένο γκρουπ – μετά από έναν άνδρα από τη Γαστούνη – που παραμένει θετική στον κοροναϊό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανάλογη περίπτωση στη Θεσσαλονίκη

Μια ανάλογη περίπτωση εξετάζεται και στη Θεσσαλονίκη. Μια ασθενής εμφανίζεται θετική στον κοροναϊό για περισσότερο από δύο μήνες.

Σύμφωνα με το voria.gr, η συγκεκριμένη ασθενής νόσησε έπειτα από το ταξίδι που πραγματοποιήσε στα μέσα Φεβρουαρίου στην Βόρεια Ιταλία.

Η γυναίκα νοσηλεύθηκε στο ΑΧΕΠΑ, και για μερικές ημέρες μπήκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όταν τα συμπτώματα υποχώρησαν η ασθενής επέστρεψε στο σπίτι της και μπήκε σε καραντίνα.

Ωστόσο, δύο μήνες μετά η γυναίκα φέρεται να παραμένει θετική στον κοροναϊό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου στον οποίο υποβάλλεται.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη για ποιο λόγο συμβαίνει σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις να εξακολουθούν να διατηρούν ιικό φορτίο και οι περιπτώσεις αυτές παρακολουθούνται στενά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο