Δείξε μου τους συνεργάτες σου να σου πω ποιος είσαι.

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της νέας φάσης στην οποία μπαίνει η χώρα, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και, μερικώς έστω, σωτηρίας του βασικού εθνικού προϊόντος που είναι το τουριστικό προϊόν, περιείχε τα στοιχεία που θα ανέμενε κανείς από έναν πολιτικό ο οποίος έχει δείξει δείγματα γραφής. Λόγος νηφάλιος, μέτρα συγκροτημένα που και την κοινωνία γίνεται προσπάθεια να οργανώσουν και τους θεσμούς να προασπίσουν, περιγραφή όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια της κατάστασης χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης, επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών.

Το καινούργιο που έφερε η προχθεσινή ενημέρωση ήταν μια σειρά κυβερνητικά στελέχη, σχεδόν άγνωστοι στα ΜΜΕ, που εργάζονται σιωπηλά και ενημερώνουν, όταν χρειάζεται, με ακρίβεια.

Διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις αλλά είναι ευρύτερα εγγράμματοι – η εγγραμματοσύνη τους αυτή (ας το πούμε έτσι) τους οπλίζει με επικοινωνιακό χάρισμα, που συνοδεύει το υψηλό επίπεδο της εργασίας τους. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Νίκος Παπαθανάσης (που δεν χρειαζόταν να κολακεύσει τον Πρωθυπουργό), περιγράφοντας τον σχεδιασμό του τομέα τους, μετέδωσαν μια σιγουριά αξιοζήλευτη, χωρίς καν να χρειάζονται συγκρίσεις με το πολιτικό προσωπικό του παρελθόντος.

Εντυπωσιακός ήταν και ο λόγος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου. Η ακριβολογία του, η λιτότητα του λόγου του και η συγκρότησή του γίνονται πηγή αισιοδοξίας αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο οργανωτικός νους του κυβερνητικού σχήματος. Δείξε μου τους συνεργάτες σου να σου πω ποιος είσαι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr