Πέτσας στο MEGA: Την Πέμπτη θα παρουσιαστούν νέα μέτρα για την οικονομία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για την επόμενη ημέρα στη χώρα που περιλαμβάνει σταδιακή άρση των μέτρων για τον κοροναϊό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για την επόμενη ημέρα στη χώρα που περιλαμβάνει σταδιακή άρση των μέτρων για τον κοροναϊό.
«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της διαχείρισης της πανδημίας, έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά της έως τώρα» είπε αρχικά και στάθηκε στην έως τώρα επιτυχημένη διαχείριση της χώρας μας τονίζοντας πως:
«Είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση του κάθε Έλληνα που δεν έχει περάσει από τη βάσανο που έζησαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πήγαμε καλά στην πρώτη φάση και τώρα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα επόμενα που αφορούν την οικονομία».
Αλλαγές στα ΜΜΜ
Αναφορικά με τα νέα δεδομένα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε πως τις ημέρες του Πάσχα η κυβέρνηση επεξεργαζόταν τα δεδομένα για να μπορεί τώρα να έχει λύσεις. «Πριν το Πάσχα και έως τώρα, η κυβέρνηση και το κάθε υπουργείο ξεχωριστά επεξεργαζόταν το κάθε κομμάτι που παρουσιάστηκε, ναι είναι έτοιμη η αύξηση των δρομολογίων και θα αποφύγουμε τον συγχρωτισμό όσο είναι αυτό δυνατό»
«Η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ είναι απαραίτητη και για το δικό τους καλό και για τους δικούς τους ανθρώπους και για το κοινό καλό» πρόσθεσε.
Αντιδράσεις για τις μάσκες
Για το κόστος στη χρήση της μάσκας σε καθημερινή βάση και τις αντιδράσεις του κόσμου, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η μάσκα δεν είναι μόνο η χειρουργική, είναι οι υφασμάτινες μάσκες και η οποιαδήποτε αυτοσχέδια μάσκα που προσφέρει προστασία».
«Στην αρχή της πανδημίας, υπήρξε τεράστιο έλλειμμα, έγινε πόλεμος διεθνώς για να προμηθευτούμε ικανοποιητικό αριθμό μασκών για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για το υπόλοιπο κοινό υπάρχει πληθώρα μασκών στην αγορά, όπως και υφασμάτινες μάσκες» υποστήριξε.
Τα σχολεία
Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, τόνισε ότι οι κυβερνώντες «είμαστε υπεύθυνοι να βρούμε τους τρόπους να πάνε τα παιδιά στο σχολείο με ασφάλεια» και πως «κάθε μέρα, κάθε βδομάδα θα αξιολογούμε τα δεδομένα».
Οικονομία και… εκλογές
Στον τομέα της οικονομίας, και στο πότε η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον νέο κύκλο μέτρων που θα αφορά το να ενεργοποιεί η οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι αύριο (30/4) στη Βουλή θα γίνει μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, ο πρωθυπουργός θα περιγράφει το σχέδιο για την επαναλειτουργία της οικονομίας και το απόγευμα, το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη.
Μέχρι αύριο οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα έχουν έναν οδικό χάρτη μπροστά τους για τον Μάη και τον Ιούνιο.
Απαντώντας, τέλος, στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Πέτσας ήταν κάθετος «δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442