Ορισμένες χώρες προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων, ενώ άλλες αυξάνουν τις απαγορεύσεις

Οι κυβερνήσεις των κρατών με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό έχουν διχαστεί σε σχέση με τη διαχείριση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, με ορισμένες εξ αυτών να χαλαρώνουν το lockdown και άλλες να αυξάνουν τα μέτρα.

Οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι αγγίζουν το 1,8 δις ανθρώπων, περνούν τον μήνα της νηστείας και της προσευχής με νέους όρους, καθώς τα τζαμιά παραμένουν κλειστά, ενώ οι εορτασμοί μετά τη δύση του ηλίου πρέπει να γίνονται μοναχικά.

Χαλαρώνει τα μέτρα η Αίγυπτος

Ορισμένες χώρες έχουν προχωρήσει σε αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών σε καταστήματα τροφίμων. Η Αίγυπτος σκοπεύει να επιτρέψει το άνοιγμα επιπλέον επιχειρήσεων και να μειώσει τις ώρες πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ τα εμπορικά κέντρα και άλλες επιχειρήσεις λιανικής θα επιτρέπεται να λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα έως τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Madbouly η χαλάρωση των μέτρων θα επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες.

Η Αλγερία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν επίσης ότι θα μειώσουν τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του Ραμαζανίου.

Εκ διαμέτρου αντίθετη στάση τηρεί η Ινδονησία

Αντιθέτως, η Ινδονησία, η πιο πολυπληθής μουσουλμανική χώρα, απαγόρευσε κάθε άσκοπη μετακίνηση μεταξύ των επαρχιών της, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει τα εγχώρια και διεθνή ταξίδια με ορισμένες εξαιρέσεις, ενώ η αστυνομία στήνει μπλόκα για τον έλεγχο των μετακινήσεων των πολιτών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr