Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Έγραψε ημερολόγιο για την Ουχάν και τώρα δέχεται απειλές

Κοροναϊός: Έγραψε ημερολόγιο για την Ουχάν και τώρα δέχεται απειλές

Οι διαδικτυακές καταγραφές της συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων αναγνωστών. Όμως, τώρα που το ημερολόγιό της θα εκδοθεί σε αρκετές γλώσσες κάποιοι την κατηγορούν ότι δίνει τροφή στις χώρες που έχουν επιτεθεί στην Κίνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία

Όταν η πόλη Ουχάν της Κίνας τέθηκε σε αυστηρή απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο, η καταξιωμένη κινέζα συγγραφέας Fang Fang ξεκίνησε να γράφει ένα διαδικτυακό ημερολόγιο για την τραγωδία της πανδημίας του κοροναϊού. Τώρα που το βιβλίο της θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Οι διαδικτυακές καταγραφές της συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων αναγνωστών. Όμως, τώρα που το ημερολόγιό της θα εκδοθεί σε αρκετές γλώσσες κάποιοι την κατηγορούν ότι δίνει τροφή στις χώρες που έχουν επιτεθεί στην Κίνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Fang Fang άρχισε να καταγράφει τη ζωή στην Ουχάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων όταν επιβλήθηκε η πρωτοφανής τότε καραντίνα στις 23 Ιανουαρίου. Έγραφε για τους φόβους και τις ελπίδες των κατοίκων που ήταν σε απομόνωση, ωστόσο άγγιξε και «ευαίσθητα» σημεία στην Κίνα.

«Ένας φίλος μου, γιατρός, μού είπε: ‘Στην πραγματικότητα, εμείς οι γιατροί γνωρίζαμε όλοι εδώ και λίγο καιρό ότι υπήρχε μετάδοση της ασθένειας από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το αναφέραμε στους ανωτέρους μας, ωστόσο κανένας δεν προειδοποίησε τον κόσμο» έγραψε σε μια καταχώρισή της.

Δέχεται απειλές

Αυτή τη στιγμή, δέχεται επιθέσεις και απειλές στα social media.

«Μπράβο Fang Fang. Δίνεις στις δυτικές χώρες τα πυρομαχικά για να στοχοποιήσουν την Κίνα. Έδειξες την προδοτική φύση σου» έγραψε κάποιος στο Weibo.

Άλλος την κατηγόρησε ότι βγάζει λεφτά από τους σχεδόν 4.000 νεκρούς του κοροναϊού στην Ουχάν. «Για πόσα πούλησες το ημερολόγιο;» της έγραψε.

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, η Fang έγραψε στο Weibo ότι είναι θύμα διαδικτυακού bullying από εθνικιστές. Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Caixin είπε ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της, όπως και ότι δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο τη διεύθυνση του σπιτιού της.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024