
Απίστευτος Τραμπ: Δεν μπορεί να φανταστεί γιατί οι πολίτες ρωτάνε για τις ενέσεις απορρυπαντικού
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι “δεν μπορεί να φανταστεί για ποιο λόγο” έχουν αυξηθεί οι τηλεφωνικές κλήσεις προς γραμμές βοήθειας σχετικά με ερωτήσεις για τα απολυμαντικά αφού ο ίδιος πρότεινε στους πολίτες να κάνουν ενέσεις με αυτά προκειμένου να καταπολεμήσουν τον κοροναϊό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι “δεν μπορεί να φανταστεί για ποιο λόγο” έχουν αυξηθεί οι τηλεφωνικές κλήσεις προς γραμμές βοήθειας σχετικά με ερωτήσεις για τα απολυμαντικά αφού ο ίδιος πρότεινε στους πολίτες να κάνουν ενέσεις με αυτά προκειμένου να καταπολεμήσουν τον κοροναϊό.
“Βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορονοϊό) σ’ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;”, δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία.
Την επομένη, και μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από επιστήμονες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους: “Έκανα μια ειρωνική ερώτηση προς δημοσιογράφους σαν κι εσάς απλώς για να δω τι θα συμβεί”.
Οι κυβερνήτες των πολιτειών Μίσιγκαν και Μέριλαντ κατηγόρησαν την Κυριακή τον πρόεδρο για την αύξηση που παρουσιάζουν αυτού του είδους τα τηλεφωνήματα.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος για την covid-19 ένας δημοσιογράφος επεσήμανε ότι η γραμμή βοήθειας στο Μέριλαντ έχει λάβει εκατοντάδες κλήσεις τις τελευταίες ημέρες από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες για τα απολυμαντικά μετά τα σχόλιά του.
“Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο”, απάντησε ο Τραμπ. “Δεν μπορώ να το φανταστώ”.
Όταν στη συνέχεια τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι ευθύνεται για την αύξηση των κλήσεων, είπε: “Όχι”.
Το γραφείο του κυβερνήτη του Μέριλαντ ανακοίνωσε ότι έχει εκδώσει προειδοποίηση σε όλη την πολιτεία κατά των ενέσεων με απολυμαντικά μετά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου.
Από την πλευρά της η Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, αναγκάσθηκε να ανακοινώσει ότι τα απολυμαντικά δεν “χορηγούνται” στους ανθρώπους.
“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)”, ανακοίνωσε η εταιρεία δια παν ενδεχόμενο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεραπετρίτης: Ιδιαίτερα σημαντική η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας – Τι είπε για «σκιώδη στόλο» και Στενά του Ορμούζ
- Vita: Το νέο τεύχος κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Κατάστημα τροφίμων kosher στο βόρειο Λονδίνο τυλίχθηκε στις φλόγες
- Κεσσές: Σκυταλοδρομία συγκάλυψης για τις υποκλοπές – Προβληματική η ανάθεση της υπόθεσης από τον Τζαβέλλα στον Μπακέλα
- Ουγγαρία: Οι βουλευτές ψήφισαν κατά της αποχώρησης της χώρας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
- Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη ο πρώην παίκτης του Survivor για ξυλοδαρμό ανηλίκου




