Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου για την επόμενη μέρα στην αγορά και την ύφεση που θα προκύψει.

«Το επίπεδο της ύφεσης δεν ήταν νομοτέλεια» υποστήριξε η κυρία Αχτσιόγλου αναγνωρίζοντας όμως το αντικειμενικό στοιχείο μιας ενδεχόμενης ύφεσης από το γεγονός ότι όταν μπαίνεις σε καραντίνα κλείνει η αγορά. Ωστόσο, τόνισε πως δεν ελήφθησαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων έτσι ώστε να είναι σε θέση να καταναλώσουν και να λειτουργήσουν αντίστοιχα την επόμενη μέρα.

«Το να στηρίξεις το εισόδημα των εργαζομένων είναι βασικός παράγοντας για να κρατήσεις και την κατανάλωση την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε συνδυασμό με τη δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό.

«Αν δεν λαμβάνεις προληπτικά μέτρα εμπροσθοβαρώς, τότε στο μέλλον τα πράγματα θα είναι χειρότερα, το θέμα είναι να προλάβεις τις συνέπειες», δήλωσε και επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως η χρήση σημαντικού ποσού αλλά στο ήμισυ των διαθέσιμων κονδυλίων, δε θα στέρευε τα δημόσια ταμεία και θα στήριζε ουσιαστικά εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Αναφορικά με τον άνοιγμα των σχολείων και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό, η πρώην Υπουργός υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη για το βιαστικό άνοιγμα των σχολείων και κυρίως των δημοτικών και των γυμνασίων. «Θα έπρεπε να κινηθούμε πιο προσεκτικά από τη στιγμή που και η επιστημονική επιτροπή δεν είναι σύμφωνη με αυτό». «Γιατί ένα τέτοιο ρίσκο σε σχέση με ποιο όφελος», τόνισε.

Για το γεγονός ότι πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν μειώσεις μισθών, η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως κάτι τέτοιο ήταν προδιαγεγραμμένο από τις κυβερνητικές αποφάσεις περί αναστολής συμβάσεων με δυνατότητα απόλυσης την επόμενη μέρα και εκ περιτροπής εργασίας με μειώσεις μισθών στο μισό. «Η κυβέρνηση δε δημιούργησε κανένα πλαίσιο προστασίας για την ημέρα που θα άνοιγαν οι επιχειρήσεις», είπε και πρόσθεσε πως «υπήρχαν κεφάλαια στο κράτος για να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr