Ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων προστασίας των πολιτών, των υπαλλήλων και των δικηγόρων εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωστας Τσιάρας ο οποίος επισκέφθηκε το Πρωτοδικείο Αθηνών κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των υποθηκοφυλακείων, των πρωτοδικείων και των ειρηνοδικείων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε μικροπροβλήματα τα οποία ξεπεράστηκαν και πρόσθεσε:

«Το συναλλασσόμενο με τις υπηρεσίες κοινό επέδειξε κατά τη γνώμη μου πρωτόγνωρη υπευθυνότητα, ωριμότητα και βεβαίως συνέπεια στην προσπάθεια του ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, του υπουργείου προστασίας του πολίτη, της δημοτικής αστυνομίας και βεβαίως των ανθρώπων που εργάζονται στην ιδιωτική ασφάλεια».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και της ΚΕΔΕ η οποία παρείχε δημοτικούς αστυνομικούς.

«Έχουμε ανακοινώσει σαν υπουργείο Δικαιοσύνης ότι συμβάλαμε με το δικό μας τρόπο με ιδιωτικές εταιρίες security προκειμένου να διαφυλάξουμε την τάξη στα πρωτοδικεία, στα ειρηνοδικεία και βεβαίως στα υποθηκοφυλακεία. Είναι λογικό ότι μετά από τόσες ημέρες απραξίας να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια πολύ μεγάλη ανάγκη από αριθμό συμπολιτών μας, και αντιλαμβάνεται κανένας ότι όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν κυρίως από αυτή τη μεγάλη και έντονη προσέλευση.

Από εκεί και πέρα όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδείξουμε κυρίως το ρόλο της ατομικής ευθύνης στην τήρηση των μέτρων για τα οποία μας έχει μιλήσει και ο ΕΟΔΥ και η αρμόδια εθνική επιτροπή», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr