Τις μηχανές στο φουλ για τη σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού έχει βάλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, δείχνει να έχει «κλειδώσει» το σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων, αρχικά αυτών δωδεκάμηνης λειτουργίας από τον Ιούνιο και από τον Ιούλιο των εποχικών εποχιακών τουριστικών καταλυμάτων.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στη βρετανική εφημερίδα Guardian, η τουριστική σεζόν θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιούλιο, αργότερα δηλαδή από το συνηθισμένο αλλά εγκαίρως για τις περιόδους αιχμής.

Διαβάστε περισσότερα : Τι ζήτησε ο Χ. Θεοχάρης από την ΕΕ για την επανεκκίνηση του Τουρισμού

Για τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι η ελληνική οικονομία έχει πολύ μεγάλο ποσό του ΑΕΠ της αποτελούμενο από αυτούς τους δύο κλάδους, τονίζοντας πως αν και σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει πρόβλεψη πως θα συμπεριφερθούν τους επόμενους μήνες, αν και κατά τη δική του εκτίμηση, όπως είπε, ο τουρισμός φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα, εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, εάν τα ξενοδοχεία ανοίξουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, εάν υπάρχουν σχετικές πτήσεις για να φέρουν τους τουρίστες και αν οι βόρειες χώρες έχουν μέχρι τότε μία καλύτερη πορεία προς τον ιό.

Η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός, θα παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης ειδικά για τον τουρισμό, θα φτιαχτεί ειδικό πακέτο για τον τουρισμό, το οποίο θα έχει θετική επίπτωση τελικά.

Τα ξενοδοχεία

Να σημειωθεί ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιβολή κανόνων στη λειτουργία των ξενοδοχείων, αλλά και σε μέρη με υψηλή συγκέντρωση.

Την ίδια στιγμή, αναμένονται ρυθμίσεις για τα καταλύματα με μεγάλο αριθμό δωματίων, πόσος κόσμος θα επιτρέπεται στις πισίνες, πως θα λειτουργούν οι μπουφέδες πρωινού και γευμάτων, ποιες θα είναι οι αποστάσεις στις παραλίες και στα τουριστικά λεωφορεία, πόσοι επισκέπτες θα επιτρέπονται στα μουσεία και στους κλειστούς πολιτιστικούς χώρους.

Οι αερομεταφορές

Σε κάθε περίπτωση, κομβικής σημασίας θα είναι οι αποφάσεις για τις αερομεταφορές, οι συνθήκες που θα επικρατούν στις πτήσεις και η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι αεροπορικές εταιρείες. Επιπλέον το πλαίσιο ασφαλείας που θα διέπει τα ξενοδοχεία και την τουριστική βιομηχανία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο