Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης: Θα φτιαχτεί ειδικό πακέτο για τον τουρισμό

Γεωργιάδης: Θα φτιαχτεί ειδικό πακέτο για τον τουρισμό

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης ο τουρισμός φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα, εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά

Την άποψη ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας πήγαν καλύτερα από το στόχο που είχε τεθεί, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης τα μέτρα ελήφθησαν για δύο βασικούς λόγους, πρώτον για να προλάβει το ΕΣΥ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενα περισσότερα περιστατικά, και ο δεύτερος για να μειωθεί η καμπύλη διασποράς του ιού. Επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός, ο υπουργός είπε πως δεν θα επιστρέψουμε αυτομάτως στην παλιά μας ζωή, και μέτρα προστασίας θα λαμβάνουμε και μάσκες θα φοράμε εκεί που πρέπει και αντισηπτικά θα έχουμε, ωσότου βρεθεί εμβόλιο ο COVID θα είναι εδώ, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ανέφερε ακόμα, πως η καραντίνα ήταν πρωτόγνωρη αλλά και η απόπειρα επανεκκίνησης μίας οικονομίας που βρέθηκε σε τόσο μεγάλο διάστημα σε καραντίνα, επίσης πρωτόγνωρο γεγονός, παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι πολύ καλά προετοιμασμένη στο μέτρο του εφικτού, διατεθειμένη να κάνει διορθωτικές κινήσεις όπως έκανε και κατά την πορεία του κλεισίματος, διότι ο στόχος είναι τα μέτρα που λαμβάνονται να έχουν και πρακτική εφαρμογή, δηλαδή, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης «λέμε φτιάχνουμε εγγυοδοτικό ταμείο δανείων έως 7,5 εκ. θα δίνουν οι τράπεζες τα δάνεια γρήγορα; Θέλουμε να δείχνουμε ακριβώς στον κόσμο τι θα γίνεται γιατί θέλουμε ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια, ότι υπάρχει σχέδιο, ξέρουμε τι κάνουμε και που πηγαίνουμε».

Για τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, ο κ Γεωργιάδης είπε  μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι η ελληνική οικονομία έχει πολύ μεγάλο ποσό του ΑΕΠ της αποτελούμενο από αυτούς τους δύο κλάδους, τονίζοντας πως αν και σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει πρόβλεψη πως θα συμπεριφερθούν τους επόμενους μήνες, αν και κατά τη δική του εκτίμηση, όπως είπε, ο τουρισμός φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα, εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, εάν τα ξενοδοχεία ανοίξουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, εάν υπάρχουν σχετικές πτήσεις για να φέρουν τους τουρίστες και αν οι βόρειες χώρες έχουν μέχρι τότε μία καλύτερη πορεία προς τον ιό. Η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός, θα παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης ειδικά για τον τουρισμό, θα φτιαχτεί ειδικό πακέτο για τον τουρισμό, το οποίο θα έχει θετική επίπτωση τελικά.

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως όταν κάνεις κάτι που κανονικά θα έπρεπε να γίνει σε διάστημα 3-4 μηνών σε 4-5 μέρες δεν είναι απίθανο να σκοντάψεις «ήταν λάθος ο συνδυασμός» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «ήταν μία αστοχία, θα ήταν καλύτερο να μην είχε συμβεί», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος είναι καλόπιστος και καταλαβαίνει πως η κυβέρνηση κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, άρα μπορεί να γίνει και σφάλμα.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός είπε «υπάρχει ένα πρόβλημα, οι άνθρωποι αντιπολιτεύονται ξεχνώντας ότι κυβέρνησαν, όταν είσαι η κα Αχτσιόγλου και εδώ έχουν γίνει σημεία και τέρατα, μαζέψου και λίγο».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024