Σε ένα σχέδιο που γεννά πολλά ερωτήματα και σίγουρα θα συζητηθεί εντονότατα προσανατολίζεται το αμερικανικό Πεντάγωνο τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται ακόμα στο επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, στόχος αποτελεί η ειδικών ρομπότ για την εξόντωση του φονικού ιού σε κλειστούς χώρους.

Τα εν λόγω ρομπετ, θα μειώσουν την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, εκτελώντας χρέη απολύμανσης σε λίγα λεπτά. Όλα αυτά τη στιγμή ου οι ΗΠΑ πλήττονται σφοδρά από την ανεργία.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα θα εμπεριέχεται βακτηριοκτόνος λυχνία αποστείρωσης σχεδόν 110W UV για απολύμανση επιφανειών ακόμη και σε ένα λεπτό.

Ο τρόπος διασποράς του κοροναϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο συντελείται εν πολλοίς και από μολυσμένες επιφάνειες.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 150 στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ έχουν πληγεί από κοροναϊό, ενώ πάνω 3.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν επηρεαστεί.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της βορειοαμερικανικής εταιρείας, Marathon Targets, Ραλφ Πετρόφ, στο Military.com, νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε λίγες μόνο ώρες συντελέστηκε η προσθήκη των συστημάτων απολύμανσης UV σε ρομπότ, που δοκιμάζονται σε στρατιωτική βάση.

Παρόλο που η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επιβλαβής για το δέρμα, ένας ειδικός τύπος του φωτός UV σκοτώνει τα μικρόβια, χωρίς να είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr