Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το Πεντάγωνο... ετοιμάζεται να ρίξει ρομπότ στη μάχη κατά του ιού

Κοροναϊός : Το Πεντάγωνο… ετοιμάζεται να ρίξει ρομπότ στη μάχη κατά του ιού

Σε ένα σχέδιο που γεννά πολλά ερωτήματα και σίγουρα θα συζητηθεί εντονότατα προσανατολίζεται το αμερικανικό Πεντάγωνο τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται ακόμα στο επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού

Σε ένα σχέδιο που γεννά πολλά ερωτήματα και σίγουρα θα συζητηθεί εντονότατα προσανατολίζεται το αμερικανικό Πεντάγωνο τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται ακόμα στο επίκεντρο της πανδημίας του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, στόχος αποτελεί η ειδικών ρομπότ για την εξόντωση του φονικού ιού σε κλειστούς χώρους.

Τα εν λόγω ρομπετ, θα μειώσουν την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, εκτελώντας χρέη απολύμανσης σε λίγα λεπτά. Όλα αυτά τη στιγμή ου οι ΗΠΑ πλήττονται σφοδρά από την ανεργία.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα θα εμπεριέχεται βακτηριοκτόνος λυχνία αποστείρωσης σχεδόν 110W UV για απολύμανση επιφανειών ακόμη και σε ένα λεπτό.

Ο τρόπος διασποράς του κοροναϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο συντελείται εν πολλοίς και από μολυσμένες επιφάνειες.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 150 στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ έχουν πληγεί από κοροναϊό, ενώ πάνω 3.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν επηρεαστεί.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της βορειοαμερικανικής εταιρείας, Marathon Targets, Ραλφ Πετρόφ, στο Military.com, νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε λίγες μόνο ώρες συντελέστηκε η προσθήκη των συστημάτων απολύμανσης UV σε ρομπότ, που δοκιμάζονται σε στρατιωτική βάση.

Παρόλο που η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επιβλαβής για το δέρμα, ένας ειδικός τύπος του φωτός UV σκοτώνει τα μικρόβια, χωρίς να είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024