Αλλάζει από την ερχόμενη εβδομάδα η ασφυκτική καθημερινότητα της καραντίνας και χαλαρώνουν οι περιορισμοί.

Ισορροπώντας μεταξύ της άρσης των περιοριστικών μέτρων, της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και της προσωπικής υγιεινής και ελευθερίας, η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα στο σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα.

Η αυλαία της άρσης των περιοριστικών μέτρων θα ανοίξει με την κατάργηση του μηνύματος στο 13033.

Στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια και δύο βδομάδες αργότερα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με ταυτόχρονη παράταση του σχολικού έτους. Υπάρχει όμως και το σενάριο τα σχολεία να ανοίξουν σε τρεις φάσεις. Στις 11 Μαΐου η τρίτη λυκείου, 25 Μαΐου οι υπόλοιπες τάξεις του λυκείου και τα γυμνάσια, και πρώτη Ιουνίου δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Τη λύση της σταδιακής προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στον χώρο εργασίας, μελετά το υπουργείο Εσωτερικών. Οι πρωινοί θα προσέρχονται για δουλειά με διαφορά μίας ώρας, σε τρεις βάρδιες, στις εφτά στις οκτώ και στις εννέα.

Ρολά ανεβάζουν στις 5 Μαΐου τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Μετά τις 15 Μαΐου θα ανοίξουν μεγάλες επιχειρήσεις, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και εστίαση, με εξωτερικούς χώρους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς μετατίθενται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στις 9 Μαΐου, με την κυβέρνηση να ζητά την κατανόηση από τα συνδικάτα.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις στο πλαίσιο της ατομικής προστασίας θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο